ETSO'dan Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş işbirliği ile ’Mesleki Yeterlilik Belgesi’ sınavını gerçekleştirdi.

ETSO'dan Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı
5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların Mesleki Yeterlilik Kurumuna (MYK) ait Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları gerekiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte, belge zorunluluğu getirildi.

Belge almak için Mesleki Yeterlilik Sınavlarına katılan adaylar iş kazaları konusunda bilinçlenerek, meslek hakkında bilgilerini geliştiriyor. Böylece işverenler, bilinçli ustalarla çalışarak, önemli rekabet avantajı elde ediyor.

Bu kapsamda MEYBEM A.Ş tarafından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Edirne’de bir ilk olarak düzenlenen Makina Bakım Seviye 4. Teorik sınavına Murat Yapı Tekstil Fabrikası 33 personeli ile katıldı.

Makina Bakım Seviye 4’ün birinci ayağı olan Teorik sınav ardından yarın düzenlenecek pratik sınav sonucunda başarılı olan kursiyerler ’Mesleki Yeterlilik Belgesi’ almaya hak kazanacak.
Kaynak: İHA