Burhaniyeli Kadınlar İplerle Resim Yapmayı Öğrendi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 4 yıldan bu yana açtığı Punch Nakışı kursları, çok sayıda kadına iplerle resim yapmayı öğretti. Bu tür nakış işlemenin ilk defa Burhaniye de yapıldığını anlatan kurs öğretmeni Kezban Kiraz, hazırlanan ürünlerin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Burhaniyeli Kadınlar İplerle Resim Yapmayı Öğrendi
Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde 4 grupta devam eden Punch Nakışı kursuna toplam 60 kadın katılıyor. Hazırlanan masa örtüleri, panolar ve resimler büyük ilgi gördü. Yapılan işi, iplerin dansı olarak değerlendirdiklerini anlatan kurs öğretmeni Kezban Kiraz, tekniğin dünyada örneğinin olmadığını anlattı. Kursiyerlerde, yapılan işlerin kendileri için bir terapi olduğunu söylediler. 17 yıldır kurslara katıldığını anlatan Nurten Yıldırım,”Bu kurslara, hem bir şeyler öğrenmek, hem de terapi için geliyorum. Yaşım 64. 17 senedir kurslardayım. En son 4 yıldır bu punch nakışı kursuna geliyorum. Tablo çalışıyorum. Kapı süsleri ve spor amblemleri çalışıyorum” dedi.

Sevim Çaylak da,” Ben elişi yapıyorum. Torunum 1.5 yaşında. Ona hazırlık yapıyorum. Boş zamanımı değerlendirmek için kurslara geliyorum” dedi.

Emekli maliyeci Esrin Özer ise, ”27 yıllık maliyecilikten sonra emekli oldum.Tek hayalim olan hobilerimi gerçekleştirmek için kurslara geliyorum. Son derece zevk alıyorum. Vaktimiz çok dolu geçiyor” dedi.

Fatma Durmaz da, ”Punch nakışı kursuna arkadaşlarla birlikte gelmeye karar verdik. Çok memnunum. Hocamızı çok seviyorum. Çok güzel bir arkadaşlık ortamımız ar. Güzel işler çıkardığımıza inanıyorum. Panolar ve masa örtüleri yapıyorum” dedi.

Asuman Küçükçetin de,” 4 yıldır punch kursuna geliyorum. Bu kursa başladığımda çok tedirgin olmuştum. Fakat, hocam Kezban hanım sayesinde gerçekten çok güzel işler yaptık. Brası gerçekten bir aile ortamı. Arkadaşlarımızla birlikte çok güzel işler yapıyoruz. Bütün evde oturan arkadaşlara sesleniyorum. Evde oturmayın. Kurslara katılın. Hem terapi oluyor. Hem de çok güzel işler çıkarılıyor.” dedi.

Kursiyerlerin çok ilgili olduklarını anlatan Kurs Öğretmeni Kezban Kiraz da, ”Purch nakışının geçmişi çok eskilere dayanıyor. Fakat, nakış olarak, ince detaylı olarak bu çalışmayı burada uyguluyoruz. Genelde, halı ve paspas şeklinde uygulanırmış eskiden. Şimdi ise, biz bunlarla tablolar yapıyoruz . Faklı işler yapıyoruz. Yalnız, bu Burhaniye de doğdu. Doğum yerini Burhaniye olarak sayabiliriz. Çünkü, tamamıyla teknikleri bize ait. Türkiye’nin hiçbir yerinde, dünyanın hiçbir yerinde yok. Sene sonu sergilerimiz oluyor. Değişik festivallere katılıyoruz. Arkadaşlar orada ürünlerini satma imkanı buluyorlar. Bunun için genelde iplerin dansı diye tabir edilir. Yani biz resmi iplerle boyuyoruz. Çok zevkli Çok dinlendirici Terapi özelliği var. Çünkü, işler ortaya çıktıkça hanımların çok hoşuna gidiyor. Zevkle yapıyorlar. Severek yapıyorlar” dedi.

Kaynak: İHA