Bitlisliler 'Klimalı Durakları' Sevdi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesinin, vatandaşların dondurucu soğuktan etkilenmemesi için kentin farklı noktalarına yaptırdığı 'klimalı otobüs durakları' takdir topluyor Bitlis Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Kök: 'Hizmete susamıştık. Yıllardır böyle bir hizmet bekliyorduk. Defalarca başka illerde görmüştük. Emsal olarak gösterdik. Maalesef yapmadılar. Şu anda gerçekleşti ve çok memnunuz' İl sakinlerinden Karasu: 'Bitlis'e şart olan bir hizmetti. Duraklara geldiğimizde içimiz ısınıyor. Bazen dışarıda kaldığımızda gelip burada oturup sohbet ediyoruz. Güzel bir yer'

İBRAHİM YALDIZ - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis Belediyesinin, vatandaşların soğuk havadan etkilenmemesi için kentin en işlek caddelerine yerleştirdiği 'klimalı duraklar' vatandaşların beğenisini kazandı.

Türkiye'nin en fazla kar alan illeri arasında bulunan Bitlis'te, dondurucu soğukların etkisi sürüyor. Kış mevsiminde özellikle hasta, yaşlı ve çocukları soğuktan korumak için çalışma başlan Bitlis Belediyesi tarafından 24 Ocak'ta faaliyete geçirilen klimalı duraklar ile kentteki önemli bir eksiklik giderildi.

- 'Yıllardır böyle bir hizmet bekliyorduk'

Bitlis Sınırlı Sorumlu 13 No'lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Felemez Kök, durakların yapılmasıyla vatandaşların soğuk havada korunaklı hale geldiğini söyledi.

Vatandaşların görevlendirme yapılan belediye hizmetlerinden çok memnun olduğunu ifade eden Kök, şöyle konuştu:

'Kucağında çocuğu olan kadınlar gelip burada oturuyor. Hizmete susamıştık. Yıllardır böyle bir hizmet bekliyorduk. Defalarca başka illerde görmüştük. Emsal olarak gösterdik. Maalesef yapmadılar. Şu anda gerçekleşti ve çok memnunuz. Bunun devamını istiyoruz. Diğer duraklarımızın da klimalı yapılması istiyoruz. Bu hizmeti getirene de çok teşekkür ediyorum.'

Kentte kış mevsiminin çok çetin geçtiğini ve bu nedenle klimalı durakların şart olduğunu vurgulayan Kök, artık vatandaşların sıcak bir ortamda otobüsleri beklediğini vurguladı.

- 'Duraklara geldiğimizde içimiz ısınıyor'

Klimalı durakta otobüs bekleyen vatandaşlardan 32 yaşındaki Necati Karasu da bugüne kadar kentte ilk defa böyle bir hizmet gördüğünü dile getirdi.

Bitlis'te kış mevsiminin çok sert geçmesinden dolayı dışarıda otobüs bekleyen vatandaşların oldukça zor anlar yaşadıklarını vurgulayan Karasu, 'Soğuk nedeniyle yolcular otobüs bekleyemiyordu. Çocuğu olanlar vardı. Allah bu durağı yapanlardan razı olsun. Bitlis'e şart olan bir hizmetti. Durakları çok sevdik. Duraklara geldiğimizde içimiz ısınıyor. Bu durakların fazla olmasını istiyoruz. Bazen dışarıda kaldığımızda gelip burada oturup sohbet ediyoruz. Güzel bir yer.' diye konuştu.

Seracettin Fidan ise kışın normal duraklarda otobüs beklerken çok üşüdüklerini anlatarak, 'Belediyemiz ve devletimiz bize bu hizmeti sundu. Çok güzel oldu. Çok memnunuz. Artık sıcak durakta otobüs bekliyoruz. Allah razı olsun.' dedi.
Kaynak: AA