Uluslararası Türk Akademisinde Hoca Ahmet Yesevi'yi Anlamak Konferansı Yapıldı

Uluslararası Türk Akademisinde Hoca Ahmet Yesevi’yi Anlamak Konferansı gerçekleştirildi.

Uluslararası Türk Akademisinde Hoca Ahmet Yesevi'yi Anlamak Konferansı Yapıldı
Uluslararası Türk Akademisinde Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız “Hoca Ahmet Yesevi’yi Anlamak” konulu bir konferans verdi. Toplantıya Türk Keneşi Aksakallar Konseyi Üyesi Prof. Dr. Adil Ahmetov, A.Baytursınulı Dildilim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yerden Kajıbek, Avrasya Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nevzat Şimşek, Uluslararası Manas Kırgızistan-Türkiye Üniversitesinden Prof. Dr. Osmonakun İbraimov, Başkent Üniversitesinden Prof. Dr. Süer Eker ve pek çok akademisyenin yanı sıra Uluslararası Türk Akademisinde görev yapan bilim adamları da katıldı.

Kazak Türkçesiyle konferans veren Prof. Dr. Musa Yıldız, Türk düşünürü Yesevi’nin hayatı ve arkasında bıraktığı zengin manevi mirası hakkında detaylı bilgi verdi. Hoca Ahmet Yesevi’nin hayatını, zamanının en ileri bilimini Türk dilinde aktarabilen büyük düşünürün ilim dünyasına yaptığı katkıları ve en büyük eseri olan Divan-ı Hikmet’i anlattı. Bunun yanı sıra, katılımcıların konu ile ilgili sorularını yanıtladı.

Katılımcıların dikkatle dinlediği konferansın sonunda Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Darhan Kıdırali, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız’a 2016-2017 yılının UNESCO kararı ile Hoca Ahmet Yesevi ve Yusuf Has Hacip Yılı olarak ilan edilmesi münasebetiyle Uluslararası Türk Akademisi tarafından yayınlanan kitapları takdim etti.
Kaynak: İHA