Cinsel İstismara Uğrayan Çocuğun Kalp Krizinden Ölmesi

İzmir'de torununun arkadaşı 9 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanık tutuklandı.

İzmir'in Bornova ilçesinde torunun arkadaşı 9 yaşındaki Y.K'ya tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Tuncay Ç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Tuncay Ç, mağdur Y.K.'nın ailesi ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Tuncay Ç, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Taciz mağduru olduğu iddia edilen Y.K'nin babası Tamer K. ise olayı duyduktan sonra şikayette bulundukları Tuncay Ç'nin yargılanmasına iki gün kala çocuğunun 'dava stresine dayanamayarak kalp krizi' geçirdiğini ileri sürerek, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Duruşma salonunda ayakta durmakta güçlük çeken Y.K'nın annesi Fikriye K, avukatların talebi üzerine kızının olaydan sonra yaşadığı travmayı anlattı.

Olaydan hemen sonra kızını hastaneye götürdüğünü aktaran Fikriye K. 'Burada psikolojik tedavi gördü. İlaç kullanmaya başladı. Daha önce altına kaçırma huyu yokken, altına kaçırmaya başladı. Sürekli tükürmeye başladı. Kendisinden iğreniyordu. Neden sürekli tükürdüğünü sorduğumda da 'Anne beynimdekileri nasıl sileceğim, kalbimdekini nasıl atacağım' şeklinde sözler söylüyordu. Kızım geceleri uyuyamaz hale geldi.' dedi.

Tekrar söz alan Tamer K, ilk duruşmaya katılamadıklarını ifade ederek, 'Zira kızım duruşmadan çok kısa süre önce vefat etti.' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan, sanık hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini, mağdurun hayattayken verdiği ifadesinin tutarlı olduğunu belirterek sanığın tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, mağdurun arkadaşı ve sanığın torunu olan G.A'nın pedagog eşliğinde ifadesinin alınmasına ve sanık Tuncay Ç'nin kaçma şüphesinin bulunması nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.

- Olay

Bornova ilçesinde 21 Kasım 2016'da evinde fenalaşan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Y.K, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Arkadaşının dedesinin tacizine uğradığı öne sürülen, o günden sonra okula gitmeyen, psikolojik tedavi gören Y.K'nın, duruşmada tacizcisiyle karşılaşacağı için yaşadığı stres ve korku nedeniyle kalp krizinden hayatını kaybettiği iddia edilmişti.
Kaynak: AA