Akçakoca Belediye Başkanı Yemenici Açıklaması

'Akçakoca'nın çehresini değiştireceğiz demiştik. Projelerimiz bittiğinde Akçakoca gerçekten farklı bir görüntüye kavuşacak.'

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, çevre düzenlemeleri çalışmaları hakkında, 'Akçakoca'nın çehresini değiştireceğiz demiştik. Projelerimiz bittiğinde Akçakoca gerçekten farklı bir görüntüye kavuşacak.' dedi.

Akçakoca Merkez Camisi çevresindeki çalışmaları inceleyen Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevre düzenleme çalışmaları kapsamında büyük projelerin hayata geçtiğini söyledi.

Seçim vaatleri arasında yer alan proje kapsamında çalışmalara hız verdiklerini aktaran Yemenici, şöyle konuştu:

'Birkaç yıl önce Akçakoca Merkez Camisi çevresinde çalışmalar başlatmıştık. Burası seçimde vaat ettiğimiz bir projeydi. Akçakoca Merkez Camisi ve Akçakoca Kaymakamlık binamızı sarıp sarmalayan bir proje. Eski kamu binaları ve şahıs binalarını yıkım işlemini gerçekleştirdik. Jandarma, Tarım Kredi, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Eski Özel İdare binalarını ile deniz tarafındaki iki binayı yıktık. İşi yapan firma hızlı bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor. Hedefimiz mayıs haziran aylarında burayı tamamlamak.'

Çalışmalar bittikten sonra alanın vatandaşlar için hazırlanacağını belirten Yemenici, 'Bu alan tamamen vatandaşlarımız için hazırlanmış bir alan olarak ortaya çıkacak. Tamamen vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Yıktığımız binaların yerine kesinlikle bina yapmayacağız.' ifadelerini kullandı.

Yemenici, çalışmalar kapsamında tören alanının da değişeceğini bildirdi.

Kaynak: AA