TİKA Başkanı Çam, Güney Afrika'da Ulema Konseyi İle Görüştü

TİKA Başkanı Çam: 'Güney Afrika'da, Türkiye devletinin bir parçası olarak gösterilen okulların Türkiye ile hiçbir ilgisi yoktur'.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, Güney Afrika Müslüman Ulema Konseyi'ne Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) anlattı.

Çam, Güney Afrika Ulema Konseyi Merkezi'nde yaptığı konuşmada, ülkedeki FETÖ okullarına dikkati çekerek, 'Güney Afrika'da, Türkiye devletinin bir parçası olarak gösterilen okulların Türkiye ile hiçbir ilgisi yoktur.' dedi.

Dünyadaki FETÖ okullarının Maarif Vakfına devredileceğini belirten Çam, örgütün okullar sayesinde bulunduğu ülkelerde emniyet, yargı ve siyasete sızdıklarını söyledi.

Konsey'e çağrıda bulunan Çam, 'Biz birlikte çalışabiliriz ve birbirimizin tecrübelerinden faydalanabiliriz.' diye konuştu.

Çam, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ilişkilerin daha da artacağına işaret ederek, yakında Cape Town'da TİKA ofisinin açılacağı bilgisini paylaştı.

Bu arada Çam, Güney Afrika Ulema Konseyi temsilcilerini, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüşmeye davet ederek, şunları söyledi:

'Onlar 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundular ve hedefleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmekti. Darbe girişiminde, Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladılar. Yıllarca Türkiye'de yargı ve emniyet sistemini ele geçirmek için çalıştılar. Bu yapı, tarihteki haşhaşilerin günümüzdeki halidir. 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin Genelkurmay Başkanı'nı ve birçok devlet görevlisini yakaladılar ve el koydular ama darbe girişiminde başarısız oldular.'

- 'Recep Tayyip Erdoğan'a dua ediyoruz'

Güney Afrika Müslüman Ulema Konseyi Başkanı İrfan Abrahams da Türkiye'yi yakından takip ettiklerini belirterek, 'Recep Tayyip Erdoğan'a dua ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin çok zor bir süreçten geçtiğinin farkında olduklarını bildiren Abrahams, 'Türkiye, Suriye'deki iç savaştan kaçan 3 milyondan fazla sığınmacıya yardım ediyor ve bunu buradaki Müslümanlar olarak yakından takip ediyoruz.' dedi.

Abrahams, 'Biz Müslüman Ulema Konseyi olarak TİKA ile daha yakından çalışabiliriz.' görüşünü paylaştı.

Görüşmeye Müslüman Ulema Konseyi'nden İkinci Başkan Şeyh Riad Fataar, eski Başkan Şeyh Ebrahim Gabriels, Şeyh Moosa Titus ve Mevlana Abdul Khali de katıldı.

Görüşme sonrası heyettekilerle fotoğraf çektiren Çam, Abrahams'a İstanbul manzaralı porselen tabak hediye etti.
Kaynak: AA