ELN'nin 'Hediyeyle Çocuk Savaşçı Topladığı' İddiası

Kolombiya'da ikinci büyük solcu gerilla örgütü ELN'nin 'Venezuela'nın köylerindeki çocuklara örgüte katılmaları için hediye dağıttığı' ileri sürüldü.

Kolombiya'nın ikinci büyük solcu gerilla örgütü Ulusal Kurtuluş Ordusu'nun (ELN), Venezuela'nın köylerindeki çocuklara örgüte katılmaları için hediye dağıttığı iddia edildi.

Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, Venezuela'nın batısındaki Tachira bölgesinde görev yapan Öğretmenler Birliği Başkanı Javier Tarazona, örgütün geçen yıl aralık ayında köylerini dolaşarak, çocuklara hediye verdiğini söyledi.

ELN'nin, Rafael Urdaneta ve Junin kentleri kırsalındaki çocuklara ve gençlere '3 binden fazla hediye ve örgütsel belge' dağıttığını belirten Tarazona, yerel yetkililerin örgütün bu tür faaliyetlerine göz yumduğunu savundu.

Kolombiya'nın ikinci büyük solcu gerilla örgütü olan ELN, 29 Eylül 2016'da sosyal medya hesabı aracılığıyla hükümetle arasındaki farklılıkların üstesinden gelmeye ve barış görüşmelerini başlatmaya hazır olduğunu duyurmuştu.

Kolombiya hükümeti ile ELN arasında 7 Şubat'ta başlaması beklenen barış görüşmeleri, Ekvador, Şili, Küba, Venezuela, Norveç ile Brezilya'nın gözlemciliği ve garantörlüğünde yapılacak.
Kaynak: AA