'Üsküdar Vapuru Faciası'nın 59. Yılı

İzmit Belediye Başkanı Doğan: 'Öğrencilerimizin de aralarında bulunduğu yüzlerce yolcusuyla denize açılarak fırtına sonucu batan Üsküdar Vapuru'nun acısı halen yüreklerimizdedir'.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz kazalarından 'Üsküdar Vapuru faciası'nda hayatını kaybedenleri rahmet ve saygıyla andıklarını bildirdi.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz kazalarından 'Üsküdar Vapuru faciası'nda hayatını kaybedenler için 1 Mart Çarşamba günü anma töreni düzenleneceğini belirtti.

İzmit ile Değirmendere arasında sefer yapan 'Üsküdar' adlı vapurun şiddetli lodos nedeniyle 1 Mart 1958'de batması sonucu yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Doğan, aralarında öğrencilerin de bulunduğu yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini o büyük acıyı hala yüreklerinde yaşadıklarını vurguladı.

Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Üsküdar Vapuru faciası, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül sivil deniz kazalarından biridir. İzmit Lisesi ve İzmit Sanat Okulu öğrencilerimizin de aralarında bulunduğu yüzlerce yolcusuyla denize açılarak fırtına sonucu batan Üsküdar Vapurunun acısı halen yüreklerimizdedir. Üzerinden geçen onlarca yıl bize bu faciayı ve acısını unutturamadı. Türk denizcilik tarihindeki en büyük deniz kazası olan Üsküdar Faciasında yaşamlarını yitirenleri bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.'
Kaynak: AA