Kitap Aşkı Kütüphaneden Çıkarmıyor

Hatay'ın Hassa ilçesinde hasta anne ve babasına bakan 'kitap aşığı' Mustafa Çankır, arta kalan zamanının neredeyse tümünü kütüphanede geçiriyor Kütüphanedeki kitapları tamir eden, rafları düzenleyerek görevlilere yardımcı olan Çankır, 3 yılda okuduğu 203 kitapla da yetişkinler kategorisinde kütüphanenin en fazla kitap okuyan üyesi arasında yer alıyor Çankır: 'Annem ve babam yaklaşık 3 yıldan bu yana yatalak. Onlara bakıyorum, ev işlerini yapıyorum. Onlardan arta kalan zamanlarımı ise çarşı pazarda gezmek yerine kütüphanede geçiriyorum'

Hassa ilçesinde yaşlı ve hasta anne babasına bakan, onların günlük işlerini yapan 37 yaşındaki Mustafa Çankır, ailesinden arta kalan zamanda vaktini kütüphanede geçiriyor.

Kütüphanede, eski kitapları tamir eden, rafları düzenleyerek görevlilere yardımcı olan Çankır, ilçede yetişkinler kategorisinde son üç yılda okuduğu 203 kitapla da kütüphanenin en fazla kitap okuyan üyesi arasında bulunuyor.

Çankır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise mezunu olduğunu ve günübirlik işlerde çalışarak bugüne kadar geçimini sağladığını, ancak anne babasının rahatsızlıkları nedeniyle onlara baktığı için çalışmadığını kaydetti.

Eşinden bir yıl önce boşandığını ve 2 çocuğunun olduğunu ve çocukların anneleriyle kaldığını ifade eden Çankır, anne babasından aldığı bakıcı aylığıyla geçindiklerini söyledi.

Vaktinin büyük bir bölümünün şeker, kalp ve tansiyon rahatsızlıkları nedeniyle ayağa kalkmakta dahi güçlük çeken 85 yaşındaki babası ve 73 yaşındaki annesinin bakımıyla geçtiğini vurgulayan Çankır, kalan vaktini de en fazla keyif aldığı yer olan kütüphanede geçirdiğini belirtti.

- 'Kitaplara olan sevgim küçük yaşlarda başladı ve hiç azalmadı'

İlçedeki kütüphaneye hemen her gün gittiğinin altını çizen Çankır, 'Annem ve babam yaklaşık 3 yıldan bu yana yatalak. Onlara bakıyorum, ev işlerini yapıyorum. Onlardan arta kalan zamanlarımı ise çarşı pazarda gezmek yerine kütüphanede geçiriyorum. Kitaplara olan sevgim küçük yaşlarda başladı ve hiç azalmadı. Bulduğum kitapların yanı sıra yolda bir gazete parçası dahi bulsam okuyorum. Kütüphaneye gelerek sürekli kitap alıyorum. Burada hem kitap okuyorum hem de yıpranmış kitapları tamir edip rafları düzenliyorum, kütüphane görevlilerine yardımcı oluyorum.' diye konuştu.

Çankır, daha çok tarihi ve dini kitapları okumayı tercih ettiğini kaydetti.

Kütüphane sorumlusu Metin Nur da Çankır'ın kütüphanenin en iyi okuyucularından biri olduğunu, yetişkinler kategorisinde 2014 yılından bu yana 203 kitap okuyarak birinci sırada yer aldığını söyledi.
Kaynak: AA