DESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mutlubaş Açıklaması

'Tüm sıkıntılara rağmen 2017 yılından umudumuz var ve geçen senelere göre daha iyi bir yıl olacak'.

Denizli Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (DESİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Serdar Mutlubaş, 2017 yılından umutlu oldukları, geçen yıllara göre daha iyi bir yıl olacağını söyledi.

DESİAD'da yeni göreve gelen Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin basınla tanışması için Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenlendi.

DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Konyalıoğlu, Denizli ekonomisinin yüzde 95'inin kendilerine üye olduğunu, üyelerinin 'bölge ve Denizli için neler yapabiliriz' diye düşündüğünü belirtti.

Orta ve uzun vadeli iki projelerinin olduğunu dile getiren Konyalıoğlu, şunları ifade etti:

'Projelerimiz bölgenin önünü açabilecek sektör ve alanların ne olduğu üzerine çalışmalar yapmaktır. Bu çalışmalardaki hedefimiz, hali hazırda kaynak fazlası olan sektörler nedir, bu sektörlerdeki sermaye ve iş gücü fazlalığını hangi alanlara kaydırabiliriz sorularına bilimsel tabanlı, realiteye uyumlu, uygulanabilir ve rasyonel çözümler sunmaktır. Bunları Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Denizli Sanayi Odası (DSO) paydaşlığında yürütüyoruz. Bununla ilgili Denizli'de hali hazırda kaynak fazlası, fazla yatırım yapılmış, atıl kalmış alanlar nereler ve farkındalığına daha ulaşamadığımız ama yapılsa ciddi katkılar üretebileceğimiz alanlar nedir bununla ilgili GEKA, PAÜ, DSO paydaşlarımızla bir çalışma başlattık.'

DESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Serdar Mutlubaş ise ihracatta Türkiye genelinde geçen yıllarda gerileme olduğunu söyledi.

Denizli'nin ihracatta 8'inci sıradaki yerini koruduğunu anlatan Mutlubaş, 'Türkiye genelinin üzerinde ihracat yapıyoruz. Ocak ayı itibari ile yükseliş var. Denizli ihracatı için çok iyi bir yıl olacak diye düşünüyorum. Biz bunu yaşıyoruz. Tüm sıkıntılara rağmen 2017 yılından umudumuz var ve geçen senelere göre daha iyi bir yıl olacak.' dedi.
Kaynak: AA