Alman Firmaların İhracat Beklentisi Arttı

Almanya'da ocakta 12,1 olan İhracat Beklenti Endeksi şubatta 14,6 puana çıktı Ifo: 'Bu rakamlar, bugüne kadar görülen herhangi bir 'Trump etkisi' belirtisi olmaksızın ilk çeyrekte ihracatta belirgin yükselişe işaret ediyor'.

Almanya'da Ifo İhracat Beklenti Endeksi, bu ay önceki aya kıyasla belirgin bir artışla 14,6 puana yükseldi.

Merkezi Almanya’nın Münih kentinde bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya için şubat ayı ihracat beklentileri anketinin sonuçlarını yayımladı.

Ankete ilişkin yapılan açıklamada, Almanya'da ocak ayında 12,1 puan olan İhracat Beklenti Endeksinin şubatta 14,6 puana çıktığı kaydedildi.

Alman firmalarının şubatta artan bir iyimserlik ifade ettikleri aktarılan açıklamada, 'Bu rakamlar, bugüne kadar görülen herhangi bir 'Trump etkisi' belirtisi olmaksızın, ilk çeyrekte ihracatta belirgin yükselişe işaret ediyor. Hatta ABD'ye ihracat yapan firmalar biraz daha gelişmiş görünüm bildirdi.' denildi.

Açıklamada endeksteki yükselişe elektrikli aletler ve ilaç endüstrilerinin öncülük ettiği belirtilerek, 'Gittikçe artan sayıda makine imalatçıları da ihracatının artmasını bekliyor. Çoğu tüketici mal üreticisi, görünümü istikrarlı ve olumlu görüyor. Buna karşın,metal üretim ve işleme alanının yanı sıra veri işleme ekipmanı imalatçıları, ihracatta düşüş bildirdi.' ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA