Sivas'tan Kısa Kısa

Şarkışla ilçesinde İstihdamı Geliştirme Projesi kapsamında düzenlenen kursta üretilen mobilyalardan sergi açıldı.

Kaymakam Akif Pektaş, Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, 'Gençlerimizin bir sanata sahip olması noktasında güzel çalışmalar ortaya çıktı. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Şarkışla Kaymakamlığı proje koordinasyon yetkilisi Ahmet Atalay da 'Mobilya kursiyerlerinin yaptığı ürünlerin sergisini açarak vatandaşın beğenisine sunduk.' dedi.

Konuşmaların ardından Pektaş, Cemel Belde Belediye Başkanı Hakverdi Bulut, Gürçayır Belde Belediye Başkanı Osman Özkan ve daire amirleri, serginin açılışını yaptı.

- Suşehri

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, ilçede ÖSYM bürosunun açılması ve üniversite sınavlarının yapılabilmesi için yetkili makamlara başvuru yaptıklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevki Yüksel'i makamında ziyaret eden Yüksel, burada yaptığı açıklamada, 'İlçemizde üniversite sınavlarının yapılabilmesi için bir başvuru gerçekleştirdik. ÖSYM bürosunun açılabilmesi ve sınavların ilçemizde yapılabilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli bir çalışmanın içindeyiz. Sınava giren öğrenci sayısı önemli olmakla birlikte vadimizi kapsayıcı bir çalışmayla inşallah güzel bir sonuca varmış olacağız.' dedi.

Öte yandan Suşehri Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, Belediye Başkanı Yüksel'i ziyaret etti.

Eğitime verdiği destek dolayısıyla Yüksel'e teşekkür eden öğrenciler, desteklerin devam etmesini istedi.

Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüksel de her zaman eğitimin emrinde olduklarını vurguladı.

Kaynak: AA