Eskişehir'de Asayiş

Sivrihisar ilçesinde bir kişi evinin bahçesinde ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, Karabaşlı Mahallesi Pazar Sokak'ta ikamet eden Mustafa Soner Şarkaya'yı (66), evinin bahçesinde hareketsiz gören komşuları durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, Şarkaya'nın öldüğünü belirledi.

Hayatını kaybeden Şarkaya'nın cesedi, cumhuriyet savcısının talimatıyla otopsi yapılmak üzere, Sivrihisar Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

- Polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü yakalandı

Eskişehir'de polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayan otomobil sürücüsü gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Batıkent Mahallesi Gündüz Ökçün Bulvarı'nda denetim yapan polis, durumundan şüphelendiği bir aracı takibe aldı. 'Dur' ihtarına uymayıp kaçan sürücü T.T, kısa süreli kovalamanın ardından Eskişehir-Ankara karayolu üzerinde yakalandı.

Şüpheli T.T, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

- Polisi görünce silahları atıp kaçtılar

Eskişehir'de, polisleri görünce üzerlerindeki silahları gizleyerek kaçan 5 şüpheli yakalandı.

Ihlamurkent Mahallesi'nde devriye görevi yapan polis ekipleri, durumundan şüphelendiği bir aracı takibe aldı. Polis ekiplerinin kendilerini takip ettiğini fark eden 5 şüpheli bir süre sonra araçtan inerek kaçtı.

Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibinin katıldığı operasyonda, yakalanan 5 şüpheli gözaltına alındı.

Ekipler, şüphelilerin yakalandığı bölgede ağaçların altına gizlenmiş 2 tabanca ile bir av tüfeği ele geçirdi.

- Uyuşturucu kullanan 3 kişi yakalandı

Eskişehir'de, uyuşturucu madde kullandıkları belirlenen 3 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, kentte uyuşturucu madde ticareti yapan ve bu kişilerden uyuşturucu madde temin eden kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatan, İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi Narko Tim ekipleri, Gündoğdu, Kurtuluş ve İstiklal mahallelerinde düzenlediği operasyonda, uyuşturucu madde kullanan 3 kişiyi yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan üst aramasında, esrar, sentetik uyuşturucu ile sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

Kaynak: AA