GÜNDEM ÖZETİ / 18 Şubat 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ ve Malatya'da toplu açılış törenine iştirak edecek.

(Elazığ/12.00/Malatya/16.00)

2- 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konferans çerçevesinde görüşmelere katılacak.

- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ikili görüşmelerde bulunacak.

- Konferans kapsamında Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence konuşma yapacak.

(Münih)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Dostluk Derneğince Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenecek 'Cumhurbaşkanlığı Sistemine Dostlarla Evet' programına, İktisadi Araştırmalar Vakfınca Grand Cevahir Otel'de gerçekleştirilecek 'Yönetim Sistemi Değişikliğinin Türk Ekonomisine Etkileri' konferansına ve AK Parti Esenler İlçe Başkanlığınca Esenler Kültür Merkezi'nde referandum çalışmalarına başlanması dolayısıyla yapılacak programa katılacak.

(İstanbul/09.30/11.00/19.30)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Valiliği ziyaret edecek, yeni arkeoloji müzesi inşaatını inceleyecek, AK Parti il ve ilçe teşkilatı üyeleriyle buluşacak, Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi açılış törenine iştirak edecek.

- Elvan ayrıca bazı ziyaretlerde bulunacak

(İçel/10.00-14.00/20.00)

3- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Türk Konfederasyonunun başkanlığında, üye çatı kuruluşlarının yöneticilerini kabul edecek.

(Ankara/14.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği Olağan Genel Kuruluna katılacak, DB Tarımsal Enerji şirketinin fabrikasını, Torbalı Belediye Başkanlığı, AK Parti İl Başkanlığı ziyaret edecek, sanayici ve iş adamları ile bir araya gelecek.

(İstanbul/11.00/İzmir/14.45-19.00)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, iş adamları ile toplantıda bir araya gelecek, parti teşkilatının sandık yönetimleri toplantısına iştirak edecek.

(Adana/09.45-18.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Antalyaspor-Kardemir Karabükspor, Medipol Başakşehir-Gaziantepspor ve Çaykur Rizespor-Galatasaray maçları oynanacak.

(Antalya/13.30/İstanbul/16.00/Rize/19.00)

2- TFF 1. Lig'in 21. haftasında Manisaspor-Giresunspor, Altınordu-Adana Demirspor ve Şanlıurfaspor-Göztepe karşılaşmaları yapılacak.

(Manisa/13.00/İzmir/16.00/Şanlıurfa/18.30)

3- Basketbolda İntegral Forex Türkiye Kupası yarı finalinde Banvit-Galatasaray Odeabank ve Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes maçları oynanacak.

(Ankara/16.30/19.30)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin 18. haftası, MBK Doğuş-İstanbul Üniversitesi, Tosyalı Toyo Osmaniye-Canik Belediyespor ve Girne Üniversitesi-BOTAŞ maçlarına sahne olacak.

(İçel/Osmaniye/Ankara/14.00)

5- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde Çanakkale Belediyespor-Fenerbahçe, Halkbank-İdmanocağı, VakıfBank-Eczacıbaşı VitrA, Seramiksan-Sarıyer Belediyespor ve Bursa Büyükşehir Belediyespor-Nilüfer Belediyespor karşılaşmaları yapılacak.

(Çanakkale/13.00/Ankara/15.00/İstanbul/16.00/Manisa/16.30/Bursa/17.00)

6- Hentbol Kadınlar Süper Lig'de Muratpaşa Belediyespor ile Kastamonu Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Antalya/17.00)

7- Spor Toto 2. lig Kırmızı Grup'ta MKE Ankaragücü ile Tokatspor karşılaşacak.

(Ankara/13.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA