Orhangazi İlçe Emniyet Müdürü Erçetin Açıklaması

'İlçede de trafikle ilgili sorunların giderilmesi, trafikte huzur ve sükunetin sağlanmasına yönelik yapılan uygulama, ihbar çalışmaları sonucunda 10 araç trafikten men edilmiş, 75 araca toplam 26 bin liralık cezai işlem uygulanmıştır'.

Orhangazi İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, 'İlçede de trafikle ilgili sorunların giderilmesi, trafikte huzur ve sükunetin sağlanmasına yönelik yapılan uygulama, ihbar çalışmaları sonucunda 10 araç trafikten men edilmiş, 75 araca toplam 26 bin liralık cezai işlem uygulanmıştır.' dedi.

Erçetin, düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinin son 15 günde yaptığı çalışmaları anlattı.

Gelen ihbar ve duyumları detaylı bir şekilde değerlendirdiklerini belirten Erçetin, 'Yapılan operasyonlar neticesinde 4 tüfek, 8 değişik çap ve kalibrede ruhsatsız tabanca, 15 kesici ve delici alet, özel olarak hazırlanıp şekillendirilmiş 60 ve 100 santimetre aralığında demir ve tahta sopa, 196 mermi, 6 av tüfeği fişeği ve 1 şok cihazı ele geçirildi.' diye konuştu.

Uyuşturucu kullanım ve ticaretiyle ilgili çalışmalar da gerçekleştirdiklerini dile getiren Erçetin, 'Konuya ilişkin 3 kişiye uyuşturucu satmaktan, 8 kişiye de uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldı. Toplam 108 gram uyuşturucu ele geçirildi.' ifadelerini kullandı.

Erçetin, 15 günde dolandırıcılık olaylarına karışan 3 kişinin tutuklandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

'İlçede de trafikle ilgili sorunların giderilmesi, trafikte huzur ve sükunetin sağlanmasına yönelik yapılan uygulama ve ihbar çalışmaları sonucunda 10 araç trafikten men edilmiş, 75 araca toplam 26 bin liralık cezai işlem uygulanmıştır. Trafik akışının normal ve güvenli seyrinin devamı, trafik kurallarının sürücüler tarafından ihlal edilmesinin önlenmesine yönelik çalışmalara motorize ve devriye ekipler olmak üzere titizlikle devam ediliyor. İlçemizde yapılan huzur operasyonunda da 91 araç sorgusu yapılarak toplam 4 bin 560 lira tutarında cezai işlem uygulandı.'
Kaynak: AA