Kamu Başdenetçisi Malkoç, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger İle Görüştü

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'u ziyaret etti.

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan (KDK) yapılan açıklamaya göre, Berger ile görüşen Malkoç, KDK'nın amacının vatandaşların hak arama kültürünü yaygınlaştırmak, kamunun hizmet standardını yükseltmek, iyi yönetimin oluşmasında idareye yol göstermek ve kamuda şeffaflığı sağlamak olduğunu belirtti.

Kamu Başdenetçisi Malkoç, vatandaşla idare arasındaki anlaşmazlıkların yargıya gitmeden kısa sürede çözülmesini hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye'nin birden çok terör örgütüyle mücadele ettiğinin altını çizen Malkoç, terörle mücadelenin hukuk içerisinde yürütülmesi konusunda hassas ve titiz davranıldığını dile getirdi. Şeref Malkoç, AB-Türkiye arasındaki ilişkinin ve dayanışmanın artmasının bölgeye olumlu yansımaları olacağını kaydetti.

Christian Berger ise Türkiye ve AB arasındaki kuvvetli işbirliğinin devam etmesi gerektiğini, KDK başta olmak üzere Türkiye'deki demokratik kurumların her zaman yanında olacaklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamudan ihraç edilen ve açığa alınan kişilerle ilgili Başbakanlık nezdinde oluşturulan komisyonun Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından olumlu karşılandığını bildiren Berger, bu komisyonun yanı sıra KDK'ya da başvuru yolunun açık olmasının alınacak kararlarda insan haklarının savunulmasında teminat sağladığına dikkati çekti.

Kaynak: AA