Edirne'de Pazara Yoğun İlgi

Yunan ve Bulgar turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği Edirne'de kurulan Sosyete Pazarı'nda, havaların ısınmasıyla son günlerin en kalabalık pazarı yaşandı.

EDİRNE – Edirne'de kurulan kıyafetten, zücaciyeye pek çok ürünün satıldığı halk arasında 'Sosyete Pazarı' olarak bilinen pazar, hava sıcaklıklarının artması nedeniyle hareketli günlerine dönmeye başladı.

Müşterilerinin önemli bir kısmını Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistlerin de oluşturduğu pazar kötü hava şartları nedeniyle kış mevsiminin başladığı günlerde müşterisi sayısında önemli düşüşler yaşamıştı.

Bahardan kalma günlerin yaşandığı sınır kent Edirne'de hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artmasıyla pazar eski hareketli günlerini yaşamaya başladı.

Pek çok ürünün piyasa değerinin çok altında satılmasıyla yoğun ilgi gören pazar, sınır ülkelerin yanı sıra çevre illerde yaşayanları da kendisine çekiyor.

-Esnaf memnun

Pazarcılar da uzun süredir tenha görmeye alıştıkları pazar yerindeki artıştan memnun.

Pazar esnafından İsmail Mızrak, havaların ısınmasıyla birlikte pazara gelen ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış yaşandığını söyledi.

İşlerin artmaya başladığını belirten Mızrak, 'Bizim için durgun geçen günler geride kaldı. Komşu ülke müşterilerimizin de gelmesiyle esnafın yüzü güldü. Kışın sert geçtiği dönemlerde yollar kapalı olduğu için pek gelemiyorlardı. İşler daha da iyi olacak.' dedi.

Ulus Pazarı'nın bölgenin en büyük pazarlarından olduğunu anımsatan esnaf Yalçın Bilen ise Yunan ve Bulgar ziyaretçilerin pazara olan ilgisinin tekrar arttığını ifade etti.

Yazlık sezon kıyafetlerine talebin arttığını dile getiren Bilen, 'Kışı bitirdik ve sıcak sezona geçiyoruz. Pazarda yoğunluk yaşanıyor. İşlerimiz Allah'a şükür çok iyi. Komşu ülkelerden gelen ziyaretçilerin pazara olan ilgisi gayet güzel.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA