'Burası Halep' Fotoğraf Sergisi

Hayrat Derneğinin Halep'te yürüttüğü çalışmaları yansıtan görsellerin yanı sıra AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların da yer aldığı sergi Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl'de açıldı.

Hayrat Derneğinin Halep'te yürüttüğü çalışmaları yansıtan görsellerin yanı sıra Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların da yer aldığı 'Burası Halep' adlı fotoğraf sergisi Şanlıurfa'da açıldı.

Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkatİ çekmek amacıyla ilki İstanbul'da açılan, 'Burası Halep' adlı fotoğraf sergisinin ikincisi tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergide, Hayrat Derneğinin Halep'te yürüttüğü çalışmaları gösteren fotoğrafların yanı sıra Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflar da yer alıyor. Toplam 45 fotoğrafın yer aldığı sergi, 24 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Hayrat İnsani Yardım Derneği İl Temsilcisi Abdullah Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek olduğunu belirtti.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle çok sayıda insanın mağduriyet yaşadığını anımsatan Toprak, şunları kaydetti:

'Yanı başımızda Suriye'de yaşanan bu insanlık dramı artık ciddi manada büyüdü ve en son Halep katliamında yüzlerce insan hayatını kaybetti. Halep'ten çıkan insanlar Türkiye sınırında ve İdlip'de çadırlarda yaşıyor. Biz Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak bu kadim şehir Halep'i unutmamak adına ve kamuoyuna bunu tekrardan hatırlatmak adına İstanbul'da başlatmış olduğumuz 'Burası Halep' sergimizin ikinci ayağını burada açtık. Bu sergide oradaki insanların Halep'teki yaşanan dramı bir nebze de olsa fotoğraflarla anlatmak istedik. Umudumuz, temennimiz bu olayların bir an önce bitmesidir. Bu insanların bir an önce ülkelerine dönmesidir.'
Kaynak: AA