'Ve'yi Bile İtaatsizlik Kabul Ettiler

Bursa'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 avukattan bazıları ifadelerinde, örgütle olan bağlantılarına ve çalışma sistemine ilişkin bilgiler aktardı Kapatılan Ahenk Hukuk Derneğinin isminin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından verildiği belirtildi Kapatılan derneğin yöneticiliğini de yapan avukat: 'İçel'de de aynı isimde bir dernek bulunması nedeniyle bizimkinin adının farklı olması için Ahenk ve Hukuk Derneği olarak tescil ettirdik. Birkaç ay sonra 'Avukatlar imamı' olan kişi, bize derneğin adının Ahenk Hukuk Derneği olması gerektiğini ve bizim eklediğimiz 've' kelimesinin kabul görmediğini söyledi' 'Yani bizlerin koymuş olduğu iki harften oluşan 've' kelimesi, itaatsizlik olarak anlaşıldı ve tekrar talimat gönderildi'

UĞUR ULU - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında daha önce kapatılan Ahenk Hukuk Derneği yöneticilerinin de bulunduğu bazı avukatlar, örgütün çalışma şekillerini aktardıkları ifadelerinde, söz konusu derneğin adının örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından verildiğini anlattı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 'örgüte üye olmak' ve '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 13 avukattan bazıları, FETÖ/PDY ile olan bağlantılarını itiraf etti.

- Derneğin adı bile Pensilvanya'dan gelmiş

Örgütle bağlantılı olduğu için kapatılan Bursa'daki Ahenk Hukuk Derneğinin yöneticisi de olan bir avukat, ifadesinde, derneğin isminin bizzat Fetullah Gülen tarafından verildiğini anlattı.

Pensilvanya'daki örgüt lideri Fetullah Gülen'in yanına giden Bursa'daki 'Avukat imamı' M.A'nın, dönüşünde Ahenk Hukuk Derneği ismini getirdiğini belirten avukat, 'Pensilvanya'dan gelen M.A, bu ismi derneğe Fetullah Gülen'in verdiğini söyledi.' dedi.

İtirafçı avukat, derneğin kurulması sırasında yaşananları şöyle anlattı:

'İçel'de de aynı isimde bir dernek bulunması nedeniyle bizimkinin adının farklı olması için Ahenk ve Hukuk Derneği olarak tescil ettirdik. Birkaç ay sonra 'Avukatlar imamı' olan kişi, bize derneğin adının Ahenk Hukuk Derneği olması gerektiğini ve bizim eklediğimiz 've' kelimesinin kabul görmediğini söyledi. Pensilvanya'nın talimatı dışında hareket edildiğini ve derneğin adının Ahenk Hukuk Derneği olacağını söylemesi üzerine bu isim tescillenip düzeltildi. Yani bizlerin koymuş olduğu iki harften oluşan 've' kelimesi itaatsizlik olarak anlaşıldı ve tekrar talimat gönderildi.'

- 'Avukat ablası'nın anlattıkları

Örgüt içinde bir dönem 'Avukat ablası' olarak görev yaptığını anlatan başka bir avukat da kadın avukatlara sohbet hocasının kim olacağı konusunda problem yaşandığını söyledi.

Kadın avukatlar için sohbet hocası olarak bir kişiyi atadığını aktaran avukat, ifadesinde şunları söyledi:

'Daha sonra bu atamayı cemaat hiyerarşisi içerisinde yer alan imamlara sormadan yaptığım için büyük problem yaşandı. Bu durumun cemaat hiyerarşisine karşı bir durum olarak algılanması üzerine, İstanbul'dan gelen B. isimli şahıs ile Bursa avukat imamı M.A, benimle ilgili cemaat adına yargılama yaptı. Bunun ardından beni dışladılar.'

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir başka avukat ise örgütteki mahrem imamların, hukuk fakültesinde okuyan öğrencileri, kendi iradelerini hiçe sayarak, örgüt içinde aldıkları görev ve hiyerarşik yapıya göre avukat, savcı, idari hakim, askeri hakim ya da askeri savcı olarak yetiştirdiklerini, mezuniyetlerinin ardından bu görevlere gelmelerini sağladıklarını anlattı.

Kaynak: AA