Sezai Karakoç Kütüphanesi Ve KAYMEK Tesisleri'nin Açılış Töreni

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 800 kişilik Sezai Karakoç Kütüphanesi, yenilenen Belsin Kütüphanesi ve Belsin KAYMEK Tesisleri törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, törende yaptığı konuşmada, Kayseri'yi kütüphaneler şehri yapacaklarını söyledi.

Çelik, 'Belsin Kütüphanemiz uzun yıllar bölge halkımıza hizmet verdi. Ancak hem gelişen şartlara göre modernize edilmesi gerekiyordu hem de ihtiyaca cevap verebilmesi için büyütülmesi. Bu amaçla güzel bir proje hazırlayarak kısa sürede bu mekanı hem modern bir kütüphane haline getirdik hem de kapasitesini iki kat artırdık. Kütüphanemize de ülkemizin yetiştirdiği en önemli şair, yazar ve düşünürlerden Sezai Karakoç'un adını verdik.' diye konuştu.

İslam dininin emri olmasına rağmen toplumun okuma alışkanlığı kazanamadığını ifade eden Çelik, günde 6 saat televizyon izlenirken okumaya sadece yılda 6 saat ayırıldığına işaret ederek, temel hedeflerinin bu rakamları alt üst etmek olduğunu söyledi.

Bu yönde yatırımlar yaparak Kayseri'yi kütüphaneler şehri haline getirme yolunda çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Çelik, şöyle devam etti:

'Bu yatırımlarımızdan birisi olan 24 saat açık Kent Kütüphanesi haline getireceğimiz Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Teşhir-tanzim projemize başlıyoruz. Bu sene sonunda kütüphanemizi açmayı planlıyoruz. Türkiye genelinde ses getirecek bir kütüphane olacak. Daha çok ihtisas kütüphanesi olarak hizmet verecek olan kütüphanemizde yaklaşık 50 bin kitap bulunacak. Ayrıca ilçelerimizde de modern kütüphaneler oluşturma projelerimizi hayata geçireceğiz. Talas’a çok modern bir kütüphane yapacağız. Kayseri’yi okuyan şehir yapmak ve gelecekte bu çalışmamızla dua almak istiyoruz. Yapması bizden buraları kullanmak sizlerden.'

Konuşmaların ardından Belsin Sezai Karakoç Kütüphanesi hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açılışın ardından katılımcılarla birlikte önce Sezai Karakoç Kütüphanesi'ni sonrasında Genç KAYMEK tesislerini gezerek öğrenciler ve vatandaşlarla sohbet etti.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi, İncesu, Hacılar ve Bünyan Belediye Başkanları, Cumhurbaşkanlığı ve Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Müdürleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA