Şehit Eşlerinin Mezarlarına Gül Bıraktılar

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, eşleri Akıncı Hava Üssü'nde şehit olan Türkan Güder ve Dilek Yılmaz, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla kabir ziyaretinde bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde eşleri Akıncı Hava Üssü'ndeki saldırıda şehit olan Türkan Güder ve Dilek Yılmaz, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla mezarlığı ziyaret etti.

Kahramankazan Şehitliği'ne gelen 4 çocuk annesi Türkan Güder, eşi Ümit Güder’in; 2 çocuk annesi Dilek Yılmaz da eşi Hasan Yılmaz'ın mezarına gül bırakıp, dua etti.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde eşinin yanında olmak için mezarına geldiğini ifade eden Güder, yaşadıkları acının geçen zamana rağmen azalmadığını söyledi.

Bu özel günde onun yanında bulunmak istediğini belirten Güder, şöyle konuştu:

'Herkes sevgilisiyle birlikteyken biz mezar ziyaretine geldik. Onlar bizim her şeyimizdi. Üzüntülüyüz ama aynı zamanda da gururluyuz. Eşim vatan için şehit oldu, ben ve oğlum da yine vatan için gazi olduk. Şehit eşiyim, gaziyim, gazi annesiyim. Ne mutlu ki bize böyle bir isim bırakıp gitti. Hüzünlüyüm ama gururluyum. O benim yanımda değil ama ben onun yanındayım. Vatan sağ olsun.''

- 'Canımızı vermeye hazır olduğumuz bayraktır, vatandır, kutsallarımızdır'

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de bütün sevgililerin gününü kutlayarak, ''Sevgili, kimi zaman çocuk, kimi zaman eş, kimi zaman baba, her zaman da uğruna canımızı vermeye hazır olduğumuz bayraktır, vatandır, kutsallarımızdır. 15 Temmuz'da bu kutsallar uğruna gözünü kırpmadan canı veren kanını toprağa akıtan şehitlerimiz ve gazilerimize minnet borçluyuz.'' dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, Akıncı Hava Üssü'nden kalkan F16 uçaklarını engellemek için Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı Nizamiyesi önüne giden Ümit Güder şehit olmuş, eşi Türkan Güder ve oğlu Mertcan da yaralanmıştı.
Kaynak: AA