Sanatseverlerle fotoğraf sergisi

Fotoğraf sanatının usta isimlerinden Murat Gür ve Mustafa Yılmaz, “Suret-i Cihan” sergisiyle Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatseverlerle fotoğraf sergisi
Uzun yıllar fotoğraf sanatında yoğun çalışmalara imza atan Murat Gür ve Mustafa Yılmaz, 15 Şubat Çarşamba günü saat 19.30'da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde Anadolu medeniyetinin eşsiz güzelliklerini gözler önüne seriyor.

Geçmişten bugüne Anadolu coğrafyasının kültürüyle yoğrulmuş fotoğraf eserlerini sanatseverlerle buluşturacak olan sanatçılar, aynı zamanda yıllardır eğitmenlik yaptıkları Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde eserlerini sergilemenin heyecanını yaşıyor. 15 Şubat Çarşamba günü saat 19.30'da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde uygarlıkların beşiği İstanbul ve Anadolu şehirlerine ait eşsiz karelerin gözler önüne serileceği “Suret-i Cihan” sergisi 13 Mart Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Murat Gür kimdir?


1970 yılında Almanya'da doğan fotoğraf sanatçısı Murat Gür, 1986 yılında Zenit 11 makinesi sayesinde fotoğrafla tanıştı. 1991 yılında 9 Eylül Üniversitesi İİBF Fotoğraf Kulübü kurucu üyesi olarak görev aldıktan sonra 1992-1993 yıllarında Turkish Daily News gazetesi İzmir bürosunda muhabirliğe başladı.

1993 yılında 9 Eylül Üniversitesi öğrencileri tarafından çıkarılan Özgür Üniversiteli gazetesine yazılar yazmaya başlayan sanatçı, 2007-2015 yılları arasında PhotoWorld Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve PhotoWorld Fotoğraf Merkezi Eğitim Koordinatörlüğünü üstlendi. Ardından İstanbul Fotoğraf Müzesi'nin kurucusu Fotoğraf Dostları Derneği'nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. THY Skylife Dergisi'nde Fotoğraf Editörlüğü yapan sanatçı, Kuratör olarak birçok gösteri ve sergi düzenledi.

Gür, uzun yıllardır Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Fotoğraf Eğitmeni olarak görevine devam ediyor. Freelens fotoğrafçı olarak dergilere konular çeken sanatçı, yurt içi ve yurt dışına fotoğraf gezileri yaparak fotoğraf konulu proje ve organizasyonlarda görevler alıyor.

Sanatseverlerle fotoğraf sergisi

Mustafa Yılmaz kimdir?


1961 yılında Isparta'da doğan fotoğraf sanatçısı Mustafa Yılmaz, fotoğraf çekmeye 1998 yılında Fototrek'te eğitim alarak başladı.

Anadolu medeniyeti, mimarisi, coğrafyası ve insanı Yılmaz'ın başlıca çalışma konuları arasında yerini almaktadır. Bu vesileyle Türkiye'nin büyük bölümüne fotoğraf amaçlı geziler yapan sanatçı Ankara, Bolu, Çorum, Konya, Safranbolu, Samsun, Sinop ve İstanbul'da kişisel sergiler açmış, karma sergilere katılmış ve dia gösterileri sunmuştur. Başta Skylife, Anadolujet ve İrfan Mektebi Dergileri olmak üzere çeşitli dergi ve kitaplarda yazıları ve fotoğrafları yayınlanan Mustafa Yılmaz, şu sıralarda freelance fotoğraf çekimleri yapmakta ve fotoğraf eğitmeni olarak Murat Gür'le birlikte Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde fotoğraf dersleri vermeye devam etmektedir.
Kaynak: İHA