Kooperatifler Arası Anlaşma Yapıldı

Özçay Kooperatifi ile Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği arasında 2017 yılında yapılacak olan kuru çay satışı için sözleşme imzalandı.

Özçay Kooperatifi Çay Fabrikasında gerçekleştirilen imza törenine Özçay Kooperatifi Genel Müdürü Erdal Saral, Yönetim Kurulu Başkanı İdris Yılmaz, Of Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Şenol Çakır ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Saral, yaptığı konuşmada, Çaykur'un açıklayacağı fiyattan yaş çay alımı yapacaklarını belirterek, 'Özçay olarak 2012 yılından beri içinde bulunduğumuz kötü tabloyu her gün iyiye çekmeye çalışıyoruz. Zamanla çok daha iyiye çevirmiş olacağız. Bu ortaklık uzun yıllar devam eder diye düşünüyoruz.' diye konuştu.

Saral, 2012 yılından beri hep artan bir tonajla bu işe başladıklarını belirterek, şunları söyledi: '2012 yılında biz geldiğimizde Özçay 40 ton kuru çay satarken geçen yıl bin ton kuru çay sattık. Başlangıçtan bu yana çok yol kat ettik çok daha iyi şeylerin de olacağına inanıyoruz. Bu bizi hem kalitemizi hem de üretim kapasitemizi artırmaya zorluyor. Müstahsillerimiz piyasadaki diğer firmaların vermiş olduğu düşük fiyattan değil de çayını daha iyi fiyattan satmış olacak. Bu ortaklıkla herkesin kazanabileceği bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz.'

Tarım Kredi Kooperatifleri ile geçen yıl 7 bin 200 ton civarında yeşil yaprak karşılığı kuru çay anlaşması imzaladıklarını belirten Saral, bu yıl bu rakamın 8 bin tona ulaşacağını kaydetti.

Kaynak: AA