Antalya, Cidde Turizm Fuarı'nda Tanıtılacak

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yarın başlayacak 7. Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarında açılacak 84 metrekarelik stantta Antalya'nın tanıtımı yapılacak

Antalya, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bu yıl 7'ncisi düzenlenecek 'Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı'nda tanıtılacak.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15-17 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuara, Antalya Valiliği himayesinde ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ana organizasyonunda katılım sağlanacak. Fuarda açılacak 84 metrekarelik stantta, 16 turizm firmasıyla Antalya'nın yanı sıra Burdur ve Isparta'nın da tanıtımı yapılacak.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu, Cidde'deki fuara Antalya olarak bu yıl ilk defa katılacaklarını belirtti. Karaloğlu, 'Bizim, Antalya, Isparta ve Burdur'u bölge olarak Orta Doğu turizmine açmamız gerekmekte. Her anlamda yakın bir coğrafya olan Orta Doğu'dan da artık turist almamız lazım. Bunun için Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarını önemsiyoruz.' ifadesini kullandı.

Geçen yıl Antalya turizminin Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde tanıtımı amacıyla çeşitli turizm zirveleri düzenlendiğini anımsatan Karaloğlu, şunları kaydetti:

'Ülkemiz turizminde son dönemde yaşanan sıkıntılara rağmen çalışmalarımızın da katkısıyla bu ülkelerden gelen turist sayısında 2016 yılında kayda değer bir artış yaşanmıştır. Suudi Arabistan pazarı özelinde 2016 yılına göre yüzde 17,69 artış sağlanmış ve yıllık 450 bin 674 olan Suudi turist sayısı 530 bin 410'a yükselmiştir.'

Orta Doğu ve Körfez ülkeleri için önem arz eden fuarda, konaklama turizmi, seyahat acenteleri ve tur operatörleri, sağlık turizmi, seyahat teknolojileri, yat ve kruvaziyer turizmi, araç kiralama ve taşıma sektörlerinde faaliyet gösteren birçok firma yer alıyor.

Kaynak: AA