Çeşme'deki Korodan 6. Yıla Özel Konser

Çeşme Güzel Sanatlar Kültür Derneği Türk Halk Müziği Korosu, 6. yıllarını özel bir konserle kutlayacağı belirtilirken, konser, 25 Şubat Cumartesi günü saat 20.00’de gerçekleşecek.

Çeşme'deki Korodan 6. Yıla Özel Konser
Çeşme Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı ve Türk Halk Müziği Korosu Şefi Osman Uysal, 5 yıl önce, "Çeşme’den Türkü Akıyor" sloganı ile yola çıktıklarını anlattı. 6. yıllarına girerken Çeşmeliler için çok özel bir konser hazırladıklarını ifade eden Uysal, konserin 25 Şubat Cumartesi günü Çakabey Kültür Merkezinde saat 20.00’de düzenleneceğini söyledi.

TRT İzmir Radyosu Ses Sanatçısı ve Yurttan Sesler Koro Şefi Işık Başel’in de, konuk sanatçı olarak türküsever sanat dostları ile buluşacağını müjdeleyen Uysal, "Çeşme Güzel Sanatlar Kültür Derneği Türk Halk Müziği Koromuzun beşinci yılını sonlandırdığımız şu günlerde, aynı sevinç, heyecan, disiplin ve bilinç ile, Çeşmemizde Türk Halk Müziğini ve kültürünü yaşatmaya devam ediyoruz. Yaklaşık üç buçuk aylık bir çalışmanın ürünü olan bu konserimizi dinlerken istedim ki, her bir türkü ile tüm Anadolu’yu il il, bucak bucak, köy köy gezin, türkülerimizi kaynağından dolu dolu için. Her bir yöreyi çalışırken her zaman farkında olduğum ve tekrar hatırladığım şey de, umman misali bu zengin kültür deryasını, öncelikle gençlerimize ve tüm vatandaşlarımıza yılmadan ve yorulmadan gösterme ve halk müziği kültürünü devam ettirme çabasını sürdürme zorunluluğu idi. Değerlerin değiştiği ve insanımıza kendi öz kültürümüzün dışında bazı içi boş unsurların dikte edildiği bir ortamda, geçmişi ve kendi özümüzü sorgulayıp, halkımıza milli değer ve duygularımızın zenginliğini, türkülerimizin mana ve önemini daha fazla içselleştirmeye bir nebze fırsat oluşturabildiğimizi düşündüğüm bu konsere destek olan ve konuk olan tüm dostlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA