Van'ın En Başarılıları Ödüllerini Aldı

Van Radyocular Derneği (VANRAD-DER) tarafından düzenlenen ‘2016 Yılı Van’ın En Başarılıları Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.

Van'ın En Başarılıları Ödüllerini Aldı
Elite World Van Hotel’de düzenlenen ödül törenine Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmalarının yapıldığı gecede konuşan Vali Taşyapan, radyoculuğun çok eski bir meslek dalı olduğunu belirterek, Van’da radyoların toplumun bilgilendirilmesi yanında eğlendirme ve dinlendirme görevlerini üstlendiğini söyledi.

Radyoculuğun, internet ortamına taşınmasıyla daha da yaygınlık kazandığını kaydeden Vali Taşyapan, kentte yayın yapan ve Van’a hizmet eden tüm radyo kuruluşlarına teşekkür ederek, “Radyocular derneğimiz, toplumdaki birtakım başarıları ve öne çıkan kişileri kategorilere ayırarak jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda ödüle layık görmüş. Eğer ödüle layık görülenler toplum nezdinde de aynı karşılığı görürse, yapılan iş doğru demektir. Düzenlenen bu yarışmada, başta Mehmet Salih Geçken olmak üzere emeği geçenleri ve ödül alanları şimdiden kutluyorum” diye konuştu.

Törene katılan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci ise, radyoların Van halkının sesi olduğunu ve Van halkının duygu ve düşüncelerini çok açık bir şekilde ifade edebileceği bir alan oluşturulduğunu belirterek, “İnsanların duygularını, düşüncelerini, görüşlerini açıkça ifade edebilecekleri bir ortamı oluşturdular. Zaman zaman hoşumuza gitmeyen haberler de oluyor. Zaman zaman bizi inciten şeylerde oluyor. Ama nihayetinde basının büyük bir çoğunluğu, ciddi bir gazetecilik yapıyor. Bu da Van için önemli bir şanstır” dedi.

Van Milletvekili Burhan Kayatürk de, sadece güzel şeyler yapanların değil, güzel şeyler yapma çabasında olanların da takdir edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Önemli olan bu memlekette taş üstüne taş koymak için bir çaba harcanıyor mu? Öncelikli o çabanın takdir edilmesi lazım. Bizim bir eksiğimiz var. Bir şeyler yapma çabası olanlar, çok az takdir ediliyor. Bizimde eksikliklerimiz var. Yapmamız gereken şeyler var. Ama zaman zaman güzel şeyler yaptığımızı da düşünüyorum. Fakat bunlar hiçbir şekilde takdir edilmiyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından spor, akademi, yerel gazete, radyo, internet gazetesi, köşe yazarı, yazar, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu, özerk bütçeli kurum, kamu kurum amiri, belediye başkanı, bürokrat, milletvekili, Van’a hizmet ve jüri özel ödülü kategorilerinde en başarılı olanlara ödülleri verildi.

Törende Vali İbrahim Taşyapan ve YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’a jüri özel ödülü, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk’e Van’ın en başarılı milletvekilleri ödülü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci’ye ise Van’ın en başarılı bürokratı ödülü verildi.

Kaynak: İHA