Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde Teraryum Eğitimi

Son zamanlarda adını hediyelik eşyalarla sıkça duyuran Teraryum, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde verilen kursla, kursiyerlere nasıl yapıldığı öğretildi. Ziraat Mühendisi Furkan Tınmaz’ın verdiği eğitim sonunda her bir kursiyer kendi Teraryum’unu yaptı.

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde Teraryum Eğitimi
Teraryum, içerisinde çeşitli bitkilerin, bazı sürüngenlerin ve böceklerin bakıldığı akvaryumlara deniyor. Minyatür ekosistem olarak da adlandırılan Teraryumlar, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde verilen eğitimle kursiyerlere nasıl yapılacağı öğretildi. Bu minyatür ekosistemler hediyelik eşya olarak da oldukça revaçta olurken kurs sonunda her bir katılımcı kendi Teraryum’unu yaptı. Kursiyerler eğitimi, Ziraat Mühendisi Furkan Tınmaz’dan aldı.

A’dan Z’ye Teraryum eğitimi

Kursiyerlere kendi Teraryumlarını yapmalarını sağlayacaklarını belirten eğitmen Ziraat Mühendisi Furkan Tınmaz, “Teraryum, son zamanlarda tercih edilen ve ilgi gören bir konu. Genelde insanlar bunları satın alma yoluna gidiyorlar. Biz ise satın almalarından ziyade bunları kendilerinin yapmalarını istiyoruz. Bu eğitimde bir teraryum nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır, fanusun içerisine bu malzemelerin nasıl yerleştirileceği ve ne tarz bir dizayn ile kullanılacağı gibi konular üzerinde duracağız. Daha sonra da bu teraryumların nasıl bakımının yapılıp devamını getirip sürdürülebilirliğini sağlamak adına çalışmalar yapacağız. Katılan kursiyerlerimiz de birer tane kendileri yapacaklar” ifadelerini kullandı.

“Teraryum’u çok merak ediyordum”

Etkinliğe teyzesi ile birlikte katılan Berra Nisa Tezcan, “Buraya sosyal bir etkinlik yapmak için geldim. Teraryum’u çok merak ediyordum zaten televizyonlarda da görmüştüm ve çok sevdim. İlk etapta çakıl taşlarını dizerek başlıyorsunuz ve bu şekilde devam ediyor işlemler. Ben şu ana kadar yaptığım Teraryum pek güzel olmasa da üzerinde çalışıyorum. Bu ilk denemem ve yapmaya da devam edeceğim. Buraya gelenlere de devam etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA