Brezilya Büyükelçisi Gradilone, Başkan Kocamaz'ı Ziyaret Etti

Birleşmiş Milletler’in Lübnan Geçici Görev Gücü’nde (UNIFIL) görev yapan Brezilya’nın BRS Liberal Fırkateyni’nin İçel Limanı’na demirlemesi dolayısıyla İçel’e gelen Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Gradilone, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret etti.

Brezilya Büyükelçisi Gradilone, Başkan Kocamaz'ı Ziyaret Etti
Büyükelçinin, eşi Diva Cristina Salles Leite e Gradilone ve Brezilya İçel Fahri Konsolosu Cengiz Sönmez ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Başkan Kocamaz, daha önce bir toplantı için Brezilya’da gittiğini söyledi.

Brezilya’nın özellikle giyimde Türkiye ile benzerlik gösterdiğini belirten Kocamaz, “Uçsuz bucaksız Copacabana plajları bizleri etkilemişti. Brezilya’da gezme fırsatı buldum. Ülkeniz beni çok etkilemişti. Aslında bütün şehirler özellik bakımından birbirine yakın. Orada da gecekondu bölgeleri bizim Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi var. Dolayısıyla bütün şehirlerin iki yüzü var. Bir tarafı gerçekten yaşanılabilir, dikkat çeken, insanları cezbeden bir tarafta. Şimdi Türkiye’de kentsel dönüşümlerle bu gecekondu bölgelerinin dönüştürülmesi projesi ile ilgili yeni bir gayret var” dedi.

İçel’in hizmet alanının İstanbul’un 3 katından fazla olduğunu dile getiren Kocamaz, Büyükelçi Gradilone’ye kentle ilgili bilgiler verdi. İçel’in, Brezilya gibi sıcak iklim kuşağında her türlü bitkinin yetişebildiği bir bölge olduğunu ifade eden Kocamaz, “İçel’e insanlık tarihi ile yaşıt diyebiliriz. Bu bölgeye dinlerin, dillerin, medeniyetlerin buluşma noktası diyoruz. Alan olarak olmasa da işlev olarak Türkiye’nin en büyük limanına sahibiz. Serbest bölgemiz var, 2 tane organize sanayi bölgemiz var ve inşallah yenilerini hayata geçireceğiz. İki organize sanayi de dolu durumda ve taleplere cevap veremiyoruz. Lojistik imkanlarımız her geçen gün artıyor, yeni planlarda bununla ilgili de çalışmalar var” diye konuştu.

Büyükelçi Gradilone ise Brezilya Fırkateyni’nin İçel’de olmasından dolayı İçel’e geldiğini kaydederek, “Birleşmiş Milletlerin Lübnan ile bir barış üssü var ve şu an İçel Limanı’ndalar. Biz de bu sebeple İçel’deyiz. İçel sadece ekonomik olarak değil, lojistik olarak da önemli bir şehir. İçel-Brezilya arasında ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Beni bu sıcak ve arkadaş canlısı İçel’de ağırladığınız için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Başkan Kocamaz, ziyarette Büyükelçi Gradilone’ye Osmanlı dönemindeki av konusunun işlendiği bir portre hediye etti.
Kaynak: İHA