Erdoğan Şeb-İ Arus Törenlerine Katılacak

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şeb-i Arus törenlerine katılacağını belirtti.

Baloğlu, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yeni yılda 5 bin engellinin kamuda istihdam edileceğini söyledi.

Şeb-i Arus törenlerine yaklaşıldığına dikkati çeken Baloğlu, şunları kaydetti:

"Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş cuma günü Konya'ya gelerek programın tanıtımını yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımızı 17 Aralık'ta Şeb-i Arus törenlerine davet ettik. Kendisi de katılacaklarını söyledi. İnşallah bir aksilik olmazsa Sayın Cumhurbaşkanımız 17 Aralık'ta Konya'da olacak. Ben buradan tüm halkımızı hem Cumhurbaşkanımızı misafir etmeye hem de Şeb-i Arus törenlerine davet ediyorum."

Baloğlu, açıklamasında ayrıca, Konya'da şehir hastanesinin temelinin atıldığını belirterek, "Hastane önce 850 yatak kapasiteli olarak planlanmıştı ancak bu sayı bin 250 yatağa çıkarıldı. Şu anda da fiziki olarak yüzde 33 yapımı tamamlandı." diye konuştu.

Hastanenin 2019 yılının sonuna doğru tamamlanacağını söyleyen Baloğlu, şunları söyledi:

"Numune Hastanesi önümüzdeki çarşamba günü İl Sağlık Müdürlüğüne devredilecek. Zannediyorum 17 Aralık'tan birkaç gün önce yeni binasında poliklinik hizmeti vermeye başlayacak. Yine ilçelerimizde sağlık yatırımlarımız devam ediyor. Ereğli Devlet Hastanemiz şu anda 250 yatakla hizmet vermeye başladı. Beyşehir'de 150 yataklı hastanemiz bitti. O da çok kısa bir süre içinde sağlık müdürlüğümüze devredilecek. Seydişehir’deki 75 yataklı hastanemiz de yine Aralık ayı içinde bitecek. Güneysınır, Çeltik, Altınekin hastanelerimiz de hasta kabulüne başladı."

Kaynak: AA