Yüksekova'da Fotoğrafçılık Kursuna İlgi

Yüksekova ilçesinde fotoğrafçılık kursunda eğitim gören öğretmenler civar köyleri gezerek, doğayı fotoğrafladı.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi bünyesinde açılan ve ilgi gören kursta 60 öğretmene, fotoğrafçılık tarihi, fotoğraf çekim teknikleri, kompozisyon ve fotoğrafçılık terimleriyle ilgili bilgi veriliyor.

Uygulamalı fotoğraf çekimi eğitimi kapsamında Gürdere ve Adaklı köylerini gezen kursiyerler, doğa ve nesnelerin fotoğraflarını çekti.

Kurs Eğitmeni İshak Düz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğraf tutkusu olan kursiyerlerimizi bir araya getirip alan eğimi verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda civar köyleri gezdiklerini anımsatan Düz, "İlçemizde sosyal aktiviteler artıyor. Kursiyerlerimiz bu sayede ilçenin güzel yerlerini de görmüş oluyor. İki köyü gezip fotoğraf çektik. Güzel zaman geçirdik. Özellikle öğretmenlerimiz fotoğrafa çok meraklı. Katılmak isteyen herkese yardımcı olmaya hazırız." diye konuştu.

Öğretmenlerden Ebru İngöz de ilçeye geldiğinde zamanını iyi geçirmek için fotoğrafçılık kursuna yazıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Üç gündür kursa katılıyorum ve güzel geçiyor. Harika yerlere gidiyoruz. Bugün de Gürdere köyünde çok güzel fotoğraflar çektik. Aldığımız eğitimi uygulamak için buraya geldik. Hocamıza teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA