Büyükşehir'den Kaş'a 145 Milyon Liralık Yatırım

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3,5 yılda Kaş'a 145 milyon liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3,5 yılda Kaş'a 145 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıkladı.

Türel, Kaş ilçesindeki otobüs terminali inşaatını inceledi. İlçede ev ziyaretlerinde de bulunan Türel, ardından AK Parti İlçe Teşkilatı Danışma Toplantısı'na katıldı. Türel, burada yaptığı açıklamada, Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar kentin her köşesinde hizmet seferberliği başlattıklarını söyledi.

"Bu hizmet seferberliği bizi kendimizle yarışmaya zorluyor" diyen Türel, geçmişle mukayese edildiğinde misliyle fazla yapılan hizmetleri görmenin en büyük memnuniyetleri olduğunu dile getirdi.

Kaş'ın 50 yıllık sorunu olan Bezirgan yolunu tamamlamak üzere olduklarına dikkati çeken Türel, "50 yıllık efsane sorun çözülüyor. Yine Gömbe'de alt yapı eksiklikleri göreve geldiğimizde önemli bir sorundu. Kanalizasyon ve içme suyu çalışmaları çok hızlı bir şekilde tamamlandı. Şimdi Gömbe'den Kaş'a içme suyu projesi yapıyoruz. Yaklaşık 50 milyon liralık bir yatırım. Kaş'a 30 kilometrenin üzerinde sıcak asfalt yapmışız. Eskiden mumla aradığımız sathi asfalt şimdi beğenilmiyor. Vatandaşlar bize 'sıcak asfalt getir' diyor. Çünkü hizmet çıtasını yükselttik." dedi.

Kaş Otogarı inşaatının hızla sürdüğünü kaydeden Türel, şöyle konuştu:

"Bu sadece bir otogar projesi değil. Otogar yeni yerine taşındığında o bölgeye Kaş Belediyesi, merkezde kalan eski otogar ile sanayi alanına kapalı otopark, pazar yeri, üzerine de Kaş'a uygun iş yerleri yapacak. Kaş'ın merkezinde farkı bir yaşam alanı oluşacak. Biz o otogarı yapmasaydık hala mevcut otogar, sanayi ile birlikte orada hiç Kaş'a yakışmayan görüntülerle kaderine terk edilmiş durumda devam edecekti."

Vatandaşın işini çözmek amacı ile gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Türel, Kaş'ın Sütleğen Mahallesi'ndeki kapısına kilit vurulan sağlık ocağını devralarak, hizmete açtıklarını, yaklaşık 2 senede bin 919 vatandaşın buradan sağlık hizmeti aldığını anlattı.

Kınık'a Türkiye'nin en büyük toptancı hal projesini yapacaklarını vurgulayan Türel, halin temelini 2018 yılında atmayı planladıklarını dile getirdi.

Türel, Kaş'a 3,5 yılda 145 milyon liralık yatırım yaptıklarının altını çizdi.

Türkiye'de tarım sektörüne en çok hizmet veren belediye olduklarını anlatan Türel, "Bizden başka kapalı devre sulama sistemi, soğuk depo yapan yok. Bizden başka sulama kooperatiflerine ve birliklerine elektriği bedava veren hiç yok. Hal yapan, mezbaha yapan belediye yok. Neden bu yatırımları yapıyoruz. Benim çiftçim kalkınacak ki Kaş da kalkınacak. Şimdi Sinekçi'ye ve Yayla Çavdır'a sulama tesisleri yapıyoruz. Ova'da yapacağımız spor salonu, Çavdır'da yapacağımız kültür merkezi, Sütleğen'de yapacağımız düğün salonu, bunlara da 2018'de başlayıp 2019'da hizmete açacağız." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA