Nazım'da 'Kalemden Kağıda Yolculuk' Sergisi

Yenimahalle Belediyesinin ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu’nda “Kalemden Kağıda Yolculuk” adlı kara kalem sergisi açıldı.

Ressam Osman İleri’nin kara kalem eserlerinin yer aldığı serginin ilk gününde sanatçıyı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Başkan Vekili Mehmet Kartal da yalnız bırakmadı. Doğa ve insan portrelerinin yer aldığı sergide özel bir bölüm ayrılan Atatürk sergisi de sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Atatürk portrelerini uzun uzun inceleyen ve Ressam İleri’den bilgi alan Yaşar, “Atamızı çok güzel resmetmişsiniz. Çizim tekniğiniz kadar tablolarınıza verdiğiniz ruh da çok etkileyici. Başarınızdan dolayı kutluyorum” dedi.



“Sanatın olduğu yerde başarı olur, güzellik olur”

Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de sanata ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini belirten Yaşar, “Kapımız sanatın her dalına ve sanatçılarımıza her zaman açıktır. Göreve geldiğim günden beri birbirinden ünlü sanatçılarımızı vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Sanatın olduğu yerde barış, sevgi, güzellik olur” dedi.

Sergi, 31 Aralık’a kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulmaya devam edilecek.
Kaynak: İHA