MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Başkanı Mehmet Çelenk, İslam Teşkilatı tarafından sunulan ve BM Genel Kurulunda kabul edilen Arakanlı müslümanlara yönelik insan hakları ve askeri operasyonlara son verilmesi çağrısına destek verdi.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk Açıklaması
MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk yaptığı açıklamada, Myanmar Hükümeti’nin Arakanlı Müslümanlara yönelik sistematik insan hakları ihlallerine ve askeri operasyonlara son verilmesi çağrısının dünya barışı adına umut verici bir gelişme olduğunu belirtti.

Çelenk, "BM Genel Kurulu’nda kabul edilen kararı, Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara yönelik vicdanları kanatan zulme, dünyadan verilen toplu bir tepki olarak görüyoruz. Batı ülkeleri başta olmak üzere dünyadan Müslümanlara yönelik haksız muamelelere reaksiyon verilmesi, dünya barışı adına umut verici bir gelişmedir. Dünyanın herhangi bir bölgesinde, herhangi bir topluluk üzerinde bir baskı ve zulüm söz konusu olduğunda, ülkelerin hızlı ve kararlı bir şekilde insanlıktan ve insan haklarından yana taraf olduğunu göstermesini önemsiyoruz. Gelecekte, Myanmar benzeri zulüm ve insanlık adına utanç duyacağımız uygulamaların yaşanmamasını temenni ediyoruz ve Müslümanlar başta olmak üzere tüm dünyanın, BM Genel Kurulunda sergilenen onurlu duruşa sahip çıkmasını ve sürdürmesini diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA