Çandıroğlu, Müdürler İle Toplantıda Bir Araya Geldi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Efeler Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda 17 İlçe Milli Eğitim Müdürü ve her ilçeden mesleki ve teknik eğitim hizmetlerinden sorumlu şube müdürleri ile toplantıda bir araya geldi.

Çandıroğlu, Müdürler İle Toplantıda Bir Araya Geldi
Mesleki Eğitim Merkezleri Çerçeve Ders Programları Tanıtımının yapıldığı toplantıda, mesleki eğitimin geliştirilerek yaygınlaştırılması üzerinde önemle duruldu.

Çandıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konan “Aydın MEKAS / Meslek Eğitimine Katılım Sağlama Projesi” uygulama adımları hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Meslek Liselerimizin eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve yaygınlaştırılması bizlerin önceliklerinden biri olmalıdır. Bakanlığımızın “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” politikası bu noktada devreye girmektedir. Bu liselerimizin eğitim kalitesinin yükseltilmesi aynı zamanda kalifiye eleman olarak alanlarındaki sektörlerde istihdam bulacak öğrencilerimizin geleceği ile de doğru orantılıdır. Bu anlamda eğitim hayatına yön çizecek öğrencilerimize ve ailelerine meslek liselerimiz ile ilgili doğru bilgilendirme ve yönlendirme yapmak büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA