AİÇÜ'de 'Engelleri Birlikte Aşıyoruz' Konulu Söyleşi Düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Türkiye Beyazay Derneği’nin katkılarıyla AK Parti İstanbul Eski Milletvekili Lokman Ayva, “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

AİÇÜ'de 'Engelleri Birlikte Aşıyoruz' Konulu Söyleşi Düzenlendi
Selçuklu Konferans Salonundda gerçekleştirilen programa, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Şimşek, fakülte dekanları, kamu kurum müdürleri, STK Ttemsilcileri, engelli vatandaşlar, idari ve akademik personel katıldı.

Programın açılış konuşmasında “Engelleri Birlikte Aşalım” cümlesine vurgu yapan Rektör Karabulut, “Engelli arkadaşlarımızın sorunlarını çözmek bizim temel amacımızdır. Biz engelleri aşma konusunu üniversite olarak başarmak istiyoruz ve engelsiz üniversite olma yolunda çok önemli mesafeler kat ettik. Görme fonksiyonu kaybetmiş ancak azmini kaybetmemiş ve Boğaziçi Üniversitesini bitirerek topluma faydalı olma yolunda çalışmalarına başarıyla devam eden Lokman Ayva Bey engelli kardeşlerimiz için takdire şayan, önemli bir örnektir. Bize düşen ailemizde, çevremizde, üniversitemizde, şehrimizde ve ülkemizde engelli kardeşlerimize bu eksikliği hissettirmeyecek ortamlar oluşturup onlara gönül kapımızı açmaktır” dedi.

AK Parti İstanbul eski Milletvekili Lokman Ayva ise yaptığı konuşmada ülke genelindeki engelli vatandaşların sosyal hayatta karşılaştıkları sorunlara dikkat çekti. Ayva, “Toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı daha duyarlı olabilmemiz için onlara acıyan gözlerle bakmak yerine, onlara destek olarak yaşadıkları sorunlara çözüm bulmalarında yardımcı olmalıyız ve engelli vatandaşlarımıza özgüven aşılamalıyız. Onları ancak bu şekilde hayata bağlı tutabilir ve topluma kazandırabiliriz” ifadelerni kullandı.

Program Rektör Prof. Dr. Karabulut’un konuşmacı Lokman Ayva’ya teşekkür plaketi takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA