Ortaokul Öğrencilerine Meslekler Tanıtıldı

Trabzon Osman Kalyoncu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik meslek tanıtım paneli düzenlendi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleşen panelde, avukat, veteriner hekim, diş hekimi, ilahiyatçı, gazeteci ve inşaat mühendisi olmak üzere altı meslek grubunun tanıtımı yapıldı.

Panelde ilgili mesleklerden konuşmacılar, mesleklerinin gerektirdiği eğitim ve mesleğe giriş koşulları, özellikleri, zorlukları, olumlu yönleri, kariyer basamaklarıyla iş bulma olanakları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Okulun rehber öğretmeni Şükrü Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene sonunda liseye yerleşecek 8. sınıf öğrencilerine meslek tercihleri konusunda bilgi vermek amacıyla panel düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği altı meslek grubunu belirlediklerini ifade eden Özer, şunları kaydetti:

"Günümüzde öğrenciler meslekleri internet ortamından araştırarak, öğrenmeye çalışıyorlar. Biz de bu konuda bir çalışma yapıp, meslek sahibi olmuş kişilerle öğrencilerimizi buluşturduk. Amacımız son sınıf öğrencilerimizin meslekler hakkında bilgi sahibi olarak, hayatlarına yön vermelerini sağlamak. Eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında da öğrencilerimizle belirleyeceğimiz farklı meslek gruplarından kişileri yine panel düzenleyerek, öğrencilerimizle buluşturacağız."

Kaynak: AA