Aydın Tekstil Alanı Projesi Onaylandı

1954’te merhum Başbakan Adnan Menderes’in girişimleriyle kurulan ve 50 yıl boyunca Aydın ve ülke ekonomisine önemli katkılar yaptıktan sonra 2004’te üretimi tamamen durdurulan Aydın Tekstil’in kent merkezinde kalan 177 dönümlük arazisinin planı onaylandı.

Aydın Tekstil Alanı Projesi Onaylandı
Yapılan halkoylamasıyla halkın yeşil alan olarak kalmasını istediği Aydın Tekstil Alanı’nın, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan projesine göre alandaki tescilli yapılar restore edilerek korunacak.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 6,5 yıl süren mücadelesi sonrası 100 milyon liraya kamulaştırılan alanın geleceği için Aydın Tekstil Alanı’na sandık konulmuş ve özenle değerlendirilen referandum sonuçlarına göre oy kullanan vatandaşların yüzde 99’u alanın yeşil alan olarak kalmasını istemişti. Aydın Büyükşehir Belediyesi de projeyi halkın ezici çoğunlukla yeşil alan olarak kalması isteğine göre hazırladı.

Tescilli Yapılar Restore Edilecek

Anıtlar Kurulu’nun onayladığı plana göre alandaki tescilli yapılar restore edilerek korunacak ve alana çiçek bahçeleri, bisiklet yolları, koşu yolları, piknik alanı, konser ve nikâh salonları, sergi salonları, fuar alanı, botanik havuz, spor alanları, macera parkı, çocuk oyun alanları, kaykay parkuru, splash su oyun alanı, anfi tiyatro, kuş bahçesi, kelebek bahçesi, çocuk gelişim kulüpleri, gezi treni, sanat atölyeleri, kafe ve büfelerle otoparklar yapılacak.

Böylelikle Aydın da örnek Batı kentleri gibi şehir içerisinde halkın kullandığı devasa yeşil alana sahip olacak.

“Ranta Açmadık”

Aydın’da yapılacak yeni yatırımları ve icraatları halka sorarak şekillendirdikleri söyleyen başkan Özlem Çerçioğlu "Yaptığımız referandumlarla Aydın’ın geleceğini Aydın halkı karar veriyor. Yeri geldiğinde sandık koyuyoruz, yeri geldiğinde de vatandaşımızla, muhtarlarımızla bire bir oturup istekleri, talepleri dinliyoruz. Ranta açmak yerine Aydın’a yeşil alan kazandırdığımız Aydın Tekstil Alanı çocuklarımızın, torunlarımızın kullanacağı bir alan olarak kalacak. Örneğini Batı ülkelerinde görüp gıpta ettiğimiz devasa parklardan bir tanesini Aydınımıza kazandırdığımız için çok mutluyuz. Aydınlıların nefes alabilecekleri, spor yapabilecekleri bir alan olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA