Fen Fakültesinde FEDEK Değerlendirilmesi Yapıldı

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesinin Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya ve Matematik Bölümlerinin öğretim programları, 2013 yılında bir dış değerlendirme kuruluşu olan Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edilmişti. Aynı bölümlerin öğretim programlarının akreditasyonu çalışmaları kapsamında ikinci çevrim genel değerlendirme çalışmaları, yine FEDEK tarafından 17-19 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.

Fen Fakültesinde FEDEK Değerlendirilmesi Yapıldı
Bu süreçte, Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesinin ilgili bölümlerinin öğretim programları toplamda 12 kişiden oluşan uzman bir ekip tarafından saha ziyareti ile detaylı olarak incelendi. Süreç sonunda elde edilen verilere dayalı olarak yapılan değerlendirmelerin özetlerini içeren çıkış bildirgesi; Anadolu Üniversitesi Senato Salonunda Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Özcan, Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Yücel Güney, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı ile FEDEK Değerlendirme Takımı Başkanları Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu ve Prof. Dr. Z. Gökay Kaynak, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Değirmenci, Fen Fakültesi Dekan Yardımcıları, FEDEK Değerlendirme Takımı Üyeleri, Bölüm Başkanları ve Yardımcıları, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu Üyelerinin katıldığı bir toplantıda sunuldu.

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Değirmenci, FEDEK tarafından yapılan değerlendirmenin özetleri hakkında şunları aktardı:

“FEDEK Takım Başkanı ve Bölüm Değerlendiricileri tarafından sunulan raporlarda programlarımızın durumu son derece olumlu bulundu. Ancak, nihai kararı içeren değerlendirme raporunun bir ay içerisinde gelmesi bekleniyor. Beklenti, Fakültemizin bu yeniden değerlendirme sürecinin sonucu olarak bir kez daha 5 yıl süre ile akredite olması yönündedir.”
Kaynak: İHA