Biga'da Alışveriş Günleri Başladı

Biga ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Biga İndirimli Alışveriş Günleri başladı.

Biga çarşı esnafının kış sezonunda düşen satışlarını canlandırmak ve ilçede ticari hareketlik sağlamak amacını taşıyan Biga İndirimli Alışveriş Günlerinin açılışı Kasaplar Sokak'ta düzenlenen etkinlikle yapıldı.

Etkinlikte animasyon, davul ve halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, açılışta yaptığı konuşmada, Biga'nın ticaret kültürü çok gelişmiş bir yerleşim olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Çevre il ve ilçelerden insanların, çocuklarını gidin birazcık oradan esnaflık öğrenin ticaret öğrenin diye gönderdikleri yerdir. Bu yıl biraz daha geliştirerek etkinliğimizi devam ettiriyoruz. Biga çarşı merkezinin bir açık hava merkezi şeklinde düzenlenmesinden sonra bu çalışmalarımıza başladık. Çevreye ciddi anlamda örnek oluyoruz. Vatandaşlarımıza iyi eğlenceler, esnafımıza bol kazanç diyorum."

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur da alışveriş merkezleri karşısında direnen esnafa katkı sağlamak amacıyla düzenlemeye başladıkları indirimli alışveriş günlerinin üçüncüsünü düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Etkinliğe, Biga Kaymakamı Mustafa Can ile oda başkanları da katıldı.

Kaynak: AA