Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'(2018 yılı bütçe görüşmeleri) Maalesef bu bütçede işçi, memur, çiftçi, sanayici, besici yok. Yani sözün kısası vatandaş yok. Bu bütçede faiz, borç, vergi, zam var. Siz bu işle, bu mantıkla ülkenin hiçbir problemini çözemezsiniz'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TBMM Genel Kurulunda görüşülen 2018 yılı bütçesinde işçi, memur, çiftçi, sanayici, ve besiciye yer olmadığını iddia ederek, "Yani sözün kısası vatandaş yok. Bu bütçede faiz, borç, vergi, zam var. Siz bu işle, bu mantıkla ülkenin hiçbir problemini çözemezsiniz." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki kontrol noktasında kazaen vurularak şehit olan polis memuru Hakan Can ve eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefat eden oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Daha sonra, 2018 yılı bütçe görüşmelerini değerlendiren Karamollaoğlu, hükümetin bütçe mantığında geçen yıllara göre bir değişiklik olmadığını ileri sürdü.

Karamollaoğlu, yeni yılın bütçesinde işçi, memur, çiftçi, sanayici, ve besiciye yer olmadığını iddia ederek, "Yani sözün kısası vatandaş yok. Bu bütçede faiz, borç, vergi, zam var. Siz bu işle, bu mantıkla ülkenin hiçbir problemini çözemezsiniz." diye konuştu.

Milli Savunma Bakanlığının 2018 yılı bütçesinde artış görüldüğüne işaret eden Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Bütçe 2017'de 64 milyar liradan 2018'de 92 milyar liraya çıkıyor. Bu demektir ki milli savunma harcamalarına ciddi miktarda bir artış getirildi. Umarız bu barışı tesis etmek için olur. Elbette biz Türk ordusunun en modern silahlarla donatılması gerektiğine inanıyoruz. Ancak bizim inancımızda keşke bu yatırımların büyük bir kısmı o silahları ve vasıtaları kendimiz yapmamız için tahsis edilmiş olsaydı."

Kaynak: AA