Ordu'da KIRDES Projesi Başarıyla Uygulanıyor

İçişleri Bakanlığı'nın Kırsal Altyapı Destekleme Projesi'nin (KIRDES) Ordu’da başarıyla uygulandığı belirtildi.

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, KIRDES Projesi kapsamında, İçişleri Bakanlığı'nca Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına yaklaşık 14 milyon lira kaynak aktarıldığı ifade edildi.

Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, kırsal alanda ihtiyaç duyulan acil altyapı hizmetlerini tamamlamak üzere Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile protokol imzalandığı belirtilen açıklamada, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü aktarıldı.

Açıklamada, Ordu Valisi Seddar Yavuz'un da açıklamalarına yer verildi.

Vali Yavuz, açıklamasında gönderilen ödenekle Ordu'nun 19 ilçesine acil altyapı hizmetlerinin yapılmakta olduğunu kaydetti.

Yapılan altyapı hizmetlerinin ilçe kaymakamlıklarınca belirlendiğini ifade eden Vali Yavuz, "İçişleri Bakanlığımız, Kırsal Altyapı Destekleme Projesi dahilinde ilimizin acil altyapı hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla 13 milyon 193 bin liralık bir ödeneği ilimize tahsis etti. Bu ödeneğe ilave olarak 1 milyon 190 bin lira ödeneği de Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımız bütçesinden tahsis ettik. Toplamda 14 milyon 384 bin liralık bir bütçe oluştu. Oluşan bu bütçe KIRDES projesi kapsamında 148,5 kilometre yol yapımı programlandı."

Programlanan hizmetlerin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamak amacıyla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında protokol imzalandığı bilgisini de veren Yavuz, "Bazı altyapı hizmetleri ise, bizzat YİKOB tarafından ihale edildi. Bugüne kadar genel toplamda 128 kilometre yol yapımı gerçekleştirildi. Programlanan hizmetlerin ise yüzde 81’i gerçekleştirildi. Devam eden çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için yoğun çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA