Hukukçu Ve Siyasetçi Başgil Vefatının 50. Yılında Anılacak

Hukukçu ve siyaset adamı Ali Fuad Başgil, vefatının 50. yılında Muhafazakar Düşünce Dergisi tarafından düzenlenecek sempozyumla anılacak.

Alınan bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Muhafazakar Düşünce Dergisince hazırlanan ve Genç Memur-Sen tarafından desteklenen "Ali Fuad Başgil Sempozyumu", yarın gerçekleştirilecek.

Sempozyumun açılış konuşmalarının, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Muhafazakar Düşünce Dergisi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Serhat Buhari Baytekin tarafından yapılması öngörülüyor.

Başgil'in fikri mirasının ele alınacağı sempozyuma Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Alaattin Karaca, Prof. Dr. Mustafa İsen, Prof. Dr. Davut Dursun, Dr. Necdet Subaşı, Prof. Dr. Ejder Okumuş'un da konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

Sempozyum, "Bir Türk Entelektüeli Portresi: Başgil", "Başgil'in Devlet, Hukuk ve Siyaset Anlayışı" ve "Başgil'in Fikri Mirası ve Gençlerle Baş Başa" konulu oturumlardan oluşacak.

Sempozyum kapsamında Başgil ve döneminin fotoğraflarının yer alacağı bir resim sergisi açılacak. Kısa bir belgesel gösterimi yapılacak etkinlikte, vefatının 50. yılı için hazırlanan "Ali Fuad Başgil'e Armağan" kitabı dinleyicilere ücretsiz dağıtılacak.

Kaynak: AA