Erdemli'de 'Kudüs İçin El Ele' Yürüyüşü

Erdemli ilçesinde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, düzenlenen bayraklı yürüyüşle protesto edildi.

Erdemli Birlik Platformu tarafından gerçekleştirilen "Kudüs için el ele" yürüyüşü için Türk ve Filistin bayraklarını alan vatandaşlar, Erdemli Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

İçel-Antalya D-400 karayolunu takip ederek sahil bandı Devlet Bahçeli Meydanı'na kadar yaklaşık 3 kilometre el ele zinciri oluşturuldu.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar, sloganlar atıp, pankartlar taşıdı. Erdemli balıkçıları ise teknelerinde Türk ve Filistin bayrakları asarak, zincire ortak oldu.

Erdemli Kaymakamı Avni Kula, yaptığı konuşmada, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sadece belli bir coğrafyada yaşayan milletin değil dünyada birçok mazlum milletin gönüldaşı olduğunu belirten Kula, "Osmanlı İmparatorluğundan aldığımız şan ve şerefi, inşallah Türkiye Cumhuriyeti de sonuna kadar sürdürecektir. Osmanlının egemenliği olan yerlerde hiçbir şekilde insan haklarına saygıda kusur edilmemiştir. Ne zaman ki Osmanlı İmparatorluğunun egemenliği bitti o andan itibaren kan, gözyaşı ve huzursuzluk had safhaya çıktı ve devam ediyor. Bu akan kan ve gözyaşları ancak Türkiye Cumhuriyeti sayesinde son bulacaktır." diye konuştu.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da konuşmak üzere geldiği kürsüye 2 down sendromlu çocukla çıkarak İsrail askerlerinin Down sendromlu çocuklara yaptığı işkenceleri protesto etti.

Konuşmaların ardından vatandaşlar dağıldı.

Kaynak: AA