İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunca, Vietnam menşeli "granit" ithalatına ilişkin Bach Viet Co. Ltd firması için "yeni ihracatçı gözden geçirme soruşturması" açıldı.

Ekonomi Bakanlığının "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Bach Viet Co. Ltd firması, Vietnam menşeli "granit" ithalatına yönelik dampinge karşı önlemle ilgili olarak yeni ihracatçı gözden geçirme soruşturması açılması için başvuruda bulundu.

Yapılan inceleme neticesinde söz konusu firmanın yaptığı başvurunun kabulü için yeterli bilgi, belge ve delillerin mevcut olduğu görüldü. Bu kapsamı İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunca, söz konusu ürün ithalatına ilişkin Bach Viet Co. Ltd firması için "yeni ihracatçı gözden geçirme soruşturması" açılması kararlaştırıldı.

Soruşturma döneminde önleme konu malı Türkiye'ye ihraç etmemiş olan ihracatçılar ve üreticiler kendileri için bir damping marjı veya sübvansiyon miktarı belirlenmesi talebiyle başvuruda bulunabiliyor.

Kaynak: AA