Manisa'da 'Engelleri Birlikte Aşalım' Projesi

Salihli Kaymakamlığı Avrupa Birliği (AB) Proje Ofisi ve Salihli Merkez Anadolu Lisesince hazırlanan "Engelleri Birlikte Aşalım" projesi kapsamında, öğrenciler gözleri kapalı şekilde futbol maçı yaptı.

Projenin tanıtımı için okulda düzenlenen etkinlikte, öğrenciler gözleri bağlı bir şekilde futbol maçı yaparak, engellilerin gündelik yaşamda karşılaştıkları sorunlara dikkat çekti.

Futbol topuna takılan çanın çıkardığı sesle topu bulmaya ve gol atmaya çalışan öğrenciler, daha sonra yine gözleri bağlı bir şekilde okul kantinine ulaşmaya çalıştı.

Salihli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demirtaş, yaptığı açıklamada, 2018 yılının mayıs ayına kadar sürecek olan projeyle, Salihli Merkez Anadolu Lisesi öğrencileri ve gönüllü destekçilerle oluşturulacak olan fonla, engellilere ihtiyaç duydukları malzemelerin temin edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Proje ile öğrencilerin özgüven ve sorumluluk duygularının geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Demirtaş, "Öğrenciler ve gönüllü destekçiler, günlük yaşantılarında arttıracakları küçük miktarlarla yaşamını engelli olarak devam ettirmek zorunda olan insanların, hayatlarına etkili dokunuşlar yapabilecek." dedi.

Kaynak: AA