Kırşehir'de Kadın İstihdamı Paneli Düzenlenecek

Kırşehir Belediyesi ve Ahi Evran Üniversitesi iş birliği ile ‘Kadın İstihdamı Sesim Olur musun?’ konulu panel düzenlenecek.

Kırşehir'de Kadın İstihdamı Paneli Düzenlenecek


Kırşehir Belediyesi ve Ahi Evran Üniversitesi işbirliği ile Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezindeki konferansın moderatörlüğünü Duygu Canbaş yapacak. Programa, NTV’den Buket Aydın, ATV’den Nihan Günay, HABER TÜRK’den Didem Arslan Yılmaz, TRT HABER’den Fuat Kozluklu, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya, Kırşehir Baro Başkanı Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu konuşmacı olarak katılacak.

Düzenlenecek program hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kadın Zirvesinde kadınların istihdamının ve girişimci iş kadınlarının arttırılmasına yönelik projelerin yanı sıra çalışma ve sosyal hayat içerisinde karşılaşılan sorunlar görüşülecek.

Platformda tek gündem Kadın İstihdamı ve Girişimcilik olacak. Kadınları iş gücüne katılımı ve istihdam oranlarının düşüklüğü, Türkiye’nin istihdam alanındaki en önemli sorunlarından biridir. Ülkemizin kaynaklarından tam olarak yararlanmasını, çağdaş iş gücü piyasasının istenilen düzeye gelmesini engelleyen bu durum, kadın istihdamı sorununun genel istihdam ve işsizlik sorunundan ayrı düşünülemeyeceğini gözler önüne seriyor” dedi.



Program, 16 Aralık Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenecek.
Kaynak: İHA