Trafik Ekiplerinden Kış Lastiği Denetimi

Zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasının ardından trafik ekipleri denetim yaptı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, araçların yüklenmesine i̇lişkin ölçü ve usuller ile tartı ve boyut ölçüm toleransları hakkında yönetmelik uyarınca yolcu taşıyan ve ticari araçlarda kış lastiği kontrollerine başladı.

Kış lastiği tedbirlerine yönelik yapılan uygulamada ekipler, sürücüleri bilgilendirdi ve gerekli uygulamalar yapıldı.

Sürücü Mehmet Karagöz, kış koşullarında yola çıkan araçların sorun yaşamaması için sürücülerin kış lastiği takması gerektiğini söyledi.

Denetimlerin çok faydalı olduğunu ifade eden Karagöz, "Kış lastiklerimizi zamanında taktırdık. Trafik ekiplerinin yaptığı uygulama da çok yerinde. Kış lastiği taktığın zaman yollarda daha rahat gidiyorsun. Bir problem olmuyor. Ama kış lastiği takmayanlar yolda kalıyor ve yolu kapatıyor. Yol kapanınca bizim lastiklerimiz olsa da gidemiyoruz. O yüzden herkes kurallara uyup lastiklerini taktırsın." dedi.

Orhan Aykut ta sürücülerin olumsuz hava şartlarına karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirterek, "Kış koşullarına uygun lastik takılmadığı zaman kazalar meydana gelebiliyor. Düz yolda bile kayarsın. Sürücülere tavsiyem herkes kış lastiğini taktırsın." diye konuştu.

1 Nisan 2018'de sona erecek kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan araç sahiplerine 625 liralık ceza uygulanacak. Ceza miktarı 1 Ocak 2018'den sonra 715 liraya yükselecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutulacak. Söz konusu yetki, Bakanlıkça valiliklere de devredilebilecek.

Kaynak: AA