Sağlık Der'in Siirt'e Tıp Fakültesi Talebi

Sağlık Der Siirt Şube Başkanı Adnan Sevgili, "Siirt'e bir tıp fakültesi istiyoruz. Ülkemizde son 15 yılda sağlık alanında meydana gelen gelişmeler yüz güldürmektedir. Sağlık hizmetleri konusunda tıp fakültelerinin yeri tartışılamayacak seviyede yüksektir." dedi.

Sağlık Der Siirt Şube Başkanı Adnan Sevgili gazetecilere yaptığı açıklamada devlet yetkililerden Siirt'e bir Tıp Fakültesi açmalarını istedi.

"Siirt'e bir tıp fakültesi istiyoruz. Ülkemizde son 15 yılda sağlık alanında meydana gelen gelişmeler yüz güldürmektedir. Sağlık hizmetleri konusunda tıp fakültelerinin yeri tartışılamayacak seviyede yüksektir." diyen Sevgili şunları kaydetti:

"İlimiz çevresinde Batman, Bitlis, Mardin ve Şırnak illerine yakınlığı ile önemli bir yere sahiptir. Tıp fakülteleri olan illerde bir yandan sağlık hizmetleri sürdürülürken, bir diğer yandan da eğitim hizmetleri verilmektedir."

Siirt'in ekonomik ve sosyal durumunun gelişmesi, canlanması, genç nüfus göçünün önlenmesi için hükümetin açıkladığı destek paketlerinin yanı sıra diğer kamu yatırımlarının arttırılması gerekmekte olduğunu kaydeden Sevgili, “Bu bağlamda, SAĞLIK-DER Siirt Şubesi olarak bölgenin ihtiyacı olan tıp fakültesinin Siirt Üniversitesi bünyesinde kurulmasını talep etmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm yetkililerimize sesleniyoruz, sesimize ses, Siirt'imize Tıp Fakültesi verin." şeklide konuştu.

Kaynak: AA