KOSGEB İdaresi Başkanı Uzkurt Van'da

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İdaresi Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'a geldi.

Uzkurt, Van Organize ve Sanayi Bölgesindeki (Van OSB) Fuar ve Kongre Merkezinde sanayicilerle buluştu.

Uzkurt, KOSGEB’in, 2003 ile 2017 yılları arasında Van'a 518 milyon 556 bin 199 liralık destek sağladığını belirtti.

Van'ın kendisi için önemli bir yer olduğunu söyleyen Uzkurt, Van'da Teknokenti gördüğünü ve çok mutlu olduğunu belirtti.

Uzkurt şöyle devam etti:

"Dünya Bankası ve KOSGEB finansmanı ile Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve KOSGEB tarafından açılan ihaleye Van Sanayici ve İş Adamları Derneğince hazırlanıp sunulan Van İŞGEM proje teklifi 2004 yılının 12'inci ayında kabul edilmiştir. Van'da 2 yıl boyunca kapalı duran Sümerbank Van Deri ve Kundura Fabrikası'na ait arazi ve üzerindeki gayrimenkuller Başbakanlık Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile İŞGEM olarak kullanılmak kaydıyla 30 Aralık 2004 tarihinde KOSGEB idaresi başkanlığına devredilmiştir."

- Rol model olacak

Konuşmasında İŞGEM projesine 2005 yılının altıncı ayından itibaren girişimcilerin alınmaya başlandığını da ifade eden Uzkurt, şunları söyledi:

"2011 yılında Van ilinde yaşanan depreme kadar yüzde 100 doluluk ve 350 kişilik istihdam ile başarılı bir faaliyet sürdüren Van İŞGEM, deprem sürecinde ve sonrasında ciddi sıkıntılar yaşadı. İŞGEM Büyüyor Projesi İŞGEM'in gelişimine ve sürdürülebilirliğine katkı sağlamıştır. Hali hazırda itibarı ile yürütülen proje başarılı bir şekilde tamamlanmış ve yeni yapılan işlikler ile verilen eğitim ve danışmanlık hizmetleri sonucunda İŞGEM’in başarı grafiğinin daha fazla yükseltilerek girişimcilik eko sistemine rol model olacak bir yapıya kavuşmuştur."

- Van'a KOSGEB destekleri

Uzkurt ayrıca , KOSGEB'in Van'a, 2003 ile 2017 yılları arasında 12 bin 561 KOBİ ve girişimciye toplam 518 milyon 556 bin 199 liralık destek sağlandığını da sözlerine ekledi.

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay da KOSGEB'in Van'a özel bir program açıkladığını söyledi.

Van OSB Başkanı Mehmet Aslan da KOSGEB desteklerinin imalat sanayiye yönlendirilmesi gerektiğini aktardı.

Toplantıya Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, YYÜ Rektörü Peyami Battal, Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, DAKA Genel Sekreteri İbrahim Güray, Van TSO Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman ile sanayici ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA